Benzin ve Motorin Fiyatlarında Büyük İndirim Geliyor

Araç sahiplerini sevindiren indirim açıklaması geldi. Suudi Arabistan 'ın brent petrol fiyatını düşürmesinin ardından iç piyasada beklenen indirim miktarına yer verildi. İşte benzin ve motorin fiyatlarına gelmesi beklenen indirim.

Benzin ve Motorin Fiyatlarında Büyük İndirim Geliyor

Araç sahiplerini sevindiren indirim haberi.

OPEC 'ten sevindiren haber geldi. Geçtiğimiz gün Avusturya 'nın başkentinde OPEC toplantısı düzenlendi. Viyana 'da düzenlenen ve yaklaşık 7 saat  sürdüğü öğrenilen toplantıda tüm dünyayı ilgilendiren önemli kararlar alındı.  Bu toplantıda ek üretim kesintisi kararı üzerinde taraflar uzlaşma sağladı. Uzlaşmanın sağlanmasının ardından araç sahiplerini sevindiren haberin yolda olduğu bildirildi.

PETROL BRENT FİYATI ADETA ÇÖKTÜ

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkelerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda anlaşma sağlanmasının ardından  Suudi Arabistan nisan ayı kontratlarında ilk etapta 8 dolarlık düşüş  yaptığını dünya kamuoyuna duyurdu.

Brent petrol fiyatlarında yaşanan yüzde 27 'lik düşüşün ardından petrol, 2016 senesinden bu yana en düşük seviyesine kadar geriledi. 

40 KURUŞ İNDİRİM YAPILMASI BEKLENİYOR

Korona virüsün dünyayı etkisi altına almasının ardından  Suudi Arabistan ile Rusya arasında adeta bilek güreşi yaşandı.  Piyasa uzmanları petroldeki büyük düşüşün iç piyasadaki akaryakıt tarafına da ciddi indirim olarak yansımasını bekliyor.

Uzmanlar yaptıkları açıklamada, brent petrolda yaşanan düşüşün ardından petrol fiyatlarında yaşanması beklenen indirimin tutarı hakkında tahminde bulundu. Buna göre benzin ve motorin fiyatlarında 40 kuruşluk bir indirim yapılmasının beklendiği bildirildi. 

İndirimin ne zaman uygulanacağı henüz açıklanmadı. 

Peki sizce 40 kuruşluk indirim makul mu? Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi yazabilirsiniz. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA