12 Milyon Vatandaşın Maaşına Zam! İşte Oranlar

12.3 milyon vatandaşın maaşlarına ocak zammı için son sürece girildi. Enflasyon zammı ne zaman belli olacak, Bağ-Kur, SSK ve Emekli sandığı maaş zammı oranları netleşti mi? işte detaylar...

12 Milyon Vatandaşın Maaşına Zam! İşte Oranlar

Emekli Maaşlarına Ne Kadar Zam Yapılacak?

5 aylık enflasyon oranlarına göre SSK ve Bağ-Kurlu emeklilere yüzde 10.64, memur emeklilerine ise yüzde 11.14 oranında zam yapılması öngörülüyor. Emekli vatandaşların maaş zammı için son sürece de girildi. Zam oranında 2018 yılının son 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranları belirleyici olacak.

Bunun ilk 5 aylık verisi netleşti, Zam oranının açıklanması için ise tek adım var. TÜİK verilerine göre, Temmuz-Kasım ayları arasında enflasyon yüzde 10.64 oranında gerçekleşti. Buna göre 5 aylık enflasyon baz alındığında, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yüzde 10.64, memur emeklilerinin ise toplu sözleşmede belirlenen yüzde 4.lük zammına ilave yüzde 7.14 fark oluşmuş durumda.

3 Ocak'ta Maaş Zammı Netleşecek

2019 yılında geçerli olacak zam oranının netleşmesi ise 3 Ocak 2019 tarihine kaldı. TÜİK tarafndan Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve işçi emeklilerinin zam oranları tamamiyle belli olacak. İlk zamlı maaş ise SGK tarafndan yapılacak duyurunun ardından hesaplarda olacak.Maaş Zamları netleştiği anda haberdar olmak, 2019 yılı asgari ücret zammıyla ilgili gelişmeleri takip etmek için Türkiye'nin en büyük memur adayı grubuna katılabilirsiniz. Katılmak için TIKLAYIN.

Tüm haberler mobil cihazınıza gelsin istiyorsanız TIKLAYIN.