KDK Başvuru Yaptı: Kesilen Burs Yeniden Bağlandı

Bursu kesilen öğrenci hakkında Kamu Denetçiliği Kurumu 'ndan önemli karar geldi. Ombudsman, bursun tekrar bağlanması görüşünü bildirdi.

KDK Başvuru Yaptı: Kesilen Burs Yeniden Bağlandı

Bursu kesilen öğrenci için KDK devreye girdi.

Kamu Denetçiliği Kurumu, bursu , not dökümünü ulaştırmadığı için kesilen bir öğreninin mağduriyeti hakkında harekete geçti ve öğrencinin mağduriyetini giderdi. 

Konu ile ilgili Kamu Denetçiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada bir üniversite bünyesinde , Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde okumakta olan bir öğrencinin TDK' den burs almaya hak kazandığı, ancak daha sonra bursu kesildiği gerekçesiyle kuruma başvuru yapıldığı bildirildi.

Söz konusu açıklamada, TDK 'nin 2017-2018 yılı not dökümü eline geçmediği için öğrenciyi uyardığı ifade edilirken, öğrencinin TDK 'ye not dökümü ve başarı notunun üniversite tarafından verilmediğini aktardığına yer verildi. 

TDK 'nin bu itirazları reddederek öğrencinin bursunu vermediği , bursunu kestiği bilgisinin yer aldığı açıklamada, öğrencinin daha sonra 2018-2019 eğitim-öğretim yılında gerekli başarı puanlarını beyan ettiği bilgileri paylaşıldı.

Açıklamada, KDK'nin TDK ile iletişime geçerek, konu hakkında bilgi ile belge talep ettiği ve KDK'nin girişimiyle TDK Yönetim Kurulunun, bursun tekrar bağlanması kararına vardığı bilgisi paylaşıldı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA