Bakan Selçuk'tan E Okul ve Eğitim Fakültesi Açıklaması

Beyoğlu Belediyesi ’nin geleneksel hale getirdiği Beyoğlu Sohbetlerine konuk olan Ziya Selçuk, eğitim sistemine, e Okul'a ve eğitim fakültelerine değindi.

Bakan Selçuk'tan E Okul ve Eğitim Fakültesi Açıklaması

Ziya Selçuk 'tan E Okul açıklaması.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Beyoğlu Belediyesi ’nin geleneksel hale getirdiği Beyoğlu Sohbetlerine konuk oldu. Sohbette bazı açıklamalarda bulunan Selçuk, eğitim sistemine değindi.

Eğitim sistemine yönelik bazı değerlendirmelerde bulunan Bakan Selçuk şu ifadeleri kullandı:

“Eğitim milli olmaz dedim çok tepki aldım bu konuda yine alacağımı biliyorum ama bunu söylemeyi çok seviyorum. Eğitim öncelikle evrensel olur, çünkü eğitimin mesajı insanadır. Biz müfredatı değiştirdiğimizde reform yaptık demeyiz. Aslında reform kelimesinin kendisi çok sağlıklı bir kelime değil. E-okul diye bir yazılım mesela birkaç ay sonra ben onu dünyaya satmak istiyorum. Bu kadar güzel ve kapsamlı bir çalışma yapılmış yıllar içerisinde.”

TALİMATLA YÜRÜYECEK İŞ DEĞİL

Eğitim Fakülteleri ile ilgili açıklamalarda da bulunan Bakan Selçuk şu ifadelerle açıklamasını sonlandırdı:

“Bu çok uzun yıllardır böyle asla dokunulmamış ve değiştirilmemiş biz ilk defa öğretmen yetiştirmenin kaynağına da dokunmuş olacağız. İlk kez şunu yapmaya çalışıyoruz hiçbir ülkenin eğitim kalitesi o ülkenin öğretmeninin niteliğini aşamaz. Biz öğretmene katkı sağlamazsak, yetiştirmezsek inanın bu işin bir çözümü yok. Benim söylediğim bir şey vardır eğitim ihraç edilebilir ama ithal edilemez bir kurumdur. Öğretmen arkadaşlarımız siz varsanız biz varız diyoruz. Yoksa Ankara’dan talimatla yürüyecek iş değil. Resmi yazı yazarak bu iş olmaz”

Kamubulteni.com | Ankara