ZARA'nın Filistin'e Gönderme Mi Yaptığı Tartışma Yarattı! Tabut Paylaşımı Tepki Topladı!

İspanyol hazır giyim markası Zara, son koleksiyonunu tanıtmak için kullandığı fotoğraflarla gündemde büyük bir infiale yol açtı. Fotoğraflarda, enkaz ve cansız beden maketlerine benzer unsurlar dikkat çekti. Koleksiyondaki kefen benzeri kumaşla sarılı beden fotoğrafları ve Filistin haritasına benzeyen dekorasyonlar, kullanıcılar arasında ciddi tepkilere sebep oldu.

ZARA'nın Filistin'e Gönderme Mi Yaptığı Tartışma Yarattı! Tabut Paylaşımı Tepki Topladı!

Fotoğrafların İçeriği ve Toplumsal Tepkiler

Zara’nın paylaştığı fotoğraflarda, Amerikalı model Kristen McMenamy, beyaz bir kumaşla kaplı bir mankeni taşırken görülüyor. Bir diğer fotoğrafta ise model, tabutu anımsatan ahşap bir kutunun içerisinde poz veriyor.

Bu görüntüler, Filistin’de İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden sivillere yapılan bir gönderme olarak yorumlandı. Sosyal medya kullanıcıları, Zara’yı boykot etme çağrısında bulundu.

Zara, paylaşımı kısa bir süre sonra sildi ancak olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Zara Hakkında Bilinmesi Gerekenler ve Markanın Sahibi

Zara, İspanyol merkezli bir giyim ve aksesuar markasıdır. 1975 yılında Arteixo, Galiçya’da Amancio Ortega ve Rosalía Mera tarafından kurulmuştur. Dünyanın en büyük üç hazır giyim şirketinden biri olarak tanınır.

Zara’nın sahibi olan Amancio Ortega Gaona, İspanyol bir iş adamıdır. Forbes tarafından 2022 itibarıyla dünyanın en zengin 23. kişisi olarak gösterilmektedir.