UNRWA'dan Yürek Burkan Açıklama: Gazze Saldırılarında 142 Çalışanımızı Kaybettik!

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Cuma günü yaptığı açıklamada, Gazze'deki saldırılarda 7 Ekim'den bu yana 142 UNRWA çalışanının hayatını kaybettiğini bildirdi. Bununla birlikte, savaşın başından beri 1.9 milyon insanın yerinden edildiği belirtildi. UNRWA'nın verilerine göre, Gazze Şeridi'nde yaşayan nüfusun yüzde 85'inden fazlası bu süreçte yerlerinden oldu, bazıları ise birden fazla kez zorla göç etmek zorunda kaldı.

UNRWA'dan Yürek Burkan Açıklama: Gazze Saldırılarında 142 Çalışanımızı Kaybettik!

UNRWA'nın Acı Noeli

UNRWA, kayıp meslektaşlarının yasını tutarken, devam eden kayıp, üzüntü ve yıkım sürecinde "Mutlu Noeller" dilemenin zor olduğunu belirtti. UNRWA ekipleri, insanlara yardım etmek için büyük çaba gösterirken, Gazze'de öldürülen 142 meslektaşlarının çoğunun aileleriyle birlikte olduğunu açıkladı. Örgüt, daha fazla kaybı yas tuttuklarını ve insanlara yardım etme gayretlerini sürdürdüklerini vurguladı.

Bu acı dolu dönemde, UNRWA'nın Gazze'deki çabaları büyük bir önem taşımaktadır. Örgütün, savaşın etkileriyle mücadele ederek insanlara yardım elini uzatma çabaları devam etmektedir.