Ünlü Matematikçi Lotoyu Tutturmanın Yolunu Buldu-İşte O 6 Adım

Ünlü matematikçi şans oyunlarından ikramiye kazanmanın formülünü çözdü ve kısa süre içinde 88 dolar maaşla çalışırken milyoner oldu.

Ünlü Matematikçi Lotoyu Tutturmanın Yolunu Buldu-İşte O 6 Adım

Romanya ve Avustralya vatandaşı olan bir kişi, lotonun şifresini çözdü.

Mandel isimli matematikçi, ülkede çekilen lotoda toplamda 14 defa lotoyu tutturdu. Lotonun formülünü bulduğunu söyleyen Matematikçi, bu yolları dünya kamuoyu ile paylaştı. Bunun için binlerce yatırımcının katkısının gerektiğini söyleyen matematikçi, belirlediği 6 koşulun yerine getirilmesi halinde 6'da 5 kazanma ihtimali olduğunu söylüyor.

İŞTE O FORMÜL

Matematikçinin açıkladığı 6 formül şu şekilde;

1. Muhtemel kombinasyonların sayısını hesaplayın. Mesela ülkemizde düzenlenen Sayısal Loto 'da 1'den 49'a kadar 6 sayı bilinmesi gerekiyor. Bu da toplamda 13 milyon 983 bin 816 kombinasyon oluşturuyor.

2. Büyük ikramiye miktarının bunun en az 3 katı olduğu zamanları bekleyin. Yani Mandel'in hesaplamalarına göre Türkiye'de bu yöntemi kullanmak için Sayısal Loto'da büyük ikramiyenin 42 milyon TL olması gerekmektedir.

3. Her kombinasyon için para yatıracak bir kişi bulun.

4. Her kombinasyon için loto oynayın ve kuponların çıktısını alın.

5.Kuponları loto bayiine götürün.

6.İkramiyeyi kazanın. Yatırımcılara paralarını ödemeyi unutmayın. (1987'de 1.3 milyon dolar kazandığı ikramiyeden Mandel'e 97 bin dolar pay kalmış.)

Mandel komünist rejim döneminde Romanya 'da ayda 88 dolarlık cüzi bir maaşla çalışıyordu.

Ancak geliştirdiği bu yöntemle Mendel milyonlarca doları olan bir yatırımcıya dönüştü. Kazandığı ilk ikramiyeyi de ülkeden kaçmak için kullandı ve parayı dışişleri bakanlığı yetkililerine rüşvet olarak verdi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA