Son Dakika: ABD Senatosundan Yaptırım Açıklaması

Barış Pınarı Harekatı sonrası ABD Senatosundan yaptırım açıklaması geldi. Lindsey Graham ağır yaptırım paketi ile ilgili açıklama yaptı.

Son Dakika: ABD Senatosundan Yaptırım Açıklaması

Son dakika haberi: ABD senatosunda skandal Türkiye tasarısı.

Türkiye 'nin Fıratın Doğusuna girmesi sonrası ABD Senatosu bir yaptırım paketi hazırlığına girdi.  Trump 'a yakınlığı ile bilinen Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ve Demokrat Senatör Chris Van Hollen tarafından hazırlanan söz konusu yaptırım paketinde Türkiye'yi hedef alan ağır maddeler yer almakta.

İKİ PARTİ DE AYNI FİKİRDE

Graham, söz konusu taslağı Twitter adresi üzerinden açıkladı..Graham, Kongrede bulunan iki partinin de yaptırım konusunda hemfikir olduğunu ssöyledi.

CUMHURBAŞKANI VE BAKANLARIN ADI YER ALIYOR

Söz konusu yaptırım paketinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve bazı bakanların adına da yer verildi.

AĞIR YAPTIRIMLAR

Türkiye 'nin Suriye 'ye önceki gün başlattığı harekatı 90 gün içerisinde durdurmaması sonucu ABD 'nin  askeri ve ticari sektörlerde ağır yaptırım uygulanması pakette isteniyor.

TSK 'ya uçak, araç, makine ve ilgili tüm parça satışının yanı sıra askeri istihbarat paylaşımının da durdurulması çağrısı yapıldı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA