Somali Cumhurbaşkanı'nın Oğlunun İlgili Olduğu Kaza Raporlandı! Trafik Olayı Detayları Ortaya Çıktı!

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı ve motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne sebep olduğu iddia edilen kazaya ilişkin adli trafik bilirkişisinin raporu ortaya çıktı. Bu rapora göre, kaza sırasında ölen Göçer'in herhangi bir kusuru bulunmazken, olayda asıl kusurlu olan aracın Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu tarafından kullanıldığı belirtildi.

Somali Cumhurbaşkanı'nın Oğlunun İlgili Olduğu Kaza Raporlandı! Trafik Olayı Detayları Ortaya Çıktı!

Kazanın Detayları

Kazanın meydana geldiği Kennedy Caddesi, Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde, 30 Kasım Perşembe günü öğlen saatlerinde gerçekleşti. Bu olayda, motosiklet sürücüsü 38 yaşındaki Yunus Emre Göçer'in kullandığı motosiklete, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un 06 CD 4581 plakalı otomobilinin çarptığı belirtildi. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan Göçer ağır yaralandı ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Somali Cumhurbaşkanının oğlu hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Trafik Bilirkişi Raporu

Bugün adli trafik bilirkişi raporu hazırlandı ve raporda, kaza gününde hava koşullarının açık olduğu, yolun düz ve kuru olduğu vurgulandı. Ayrıca, kaza anında herhangi bir yol sorununun bulunmadığı belirtildi.

İfade Detayları

Bilirkişi raporunda, Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un ifadesine de yer verildi. Mohamud'un ifadesine göre, Göçer'in motosikletiyle ani ve sinyal vermeden frene basarak sağa döndüğü, ayrıca kaskının da takılı olmadığı belirtildi. Mohamud, motosikletin durması ve kaldırıma dönüş yapması sırasında aracının duramayarak istem dışı çarpma durumunda kaldığını ifade etti. Kendisinin aracın hızının 50-55 km/h civarında olduğunu ve Göçer'in savrulup düştüğünü, ardından durarak Göçer'in yanına gittiğini ifade etti.

Kusurun Belirlenmesi

Bilirkişi raporunda, kamera görüntülerinin incelenerek motosikletin yavaşladığı, ancak aracın hızını koruyarak yaklaştığı ve çarpma anında motosikletin durma derecesinde en sağ banket boşluğuna ilerlerken aracın çarptığı belirtildi. Raporda, Yunus Emre Göçer'in kusursuz olduğu ve herhangi bir ihlalde bulunmadığı vurgulandı. Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un ise önünde seyreden aracı güvenli mesafeden takip etmediği ve araçlar arasında yeterli mesafe bırakmadığı için asli kusurlu olduğu rapora yansıdı. Bu rapor, savcılığa sunuldu ve şüpheli Mohamud hakkında yeniden değerlendirme yapılacağı bildirildi.