Miçotakis'ten Heyecan Verici Vize Serbestisi Açıklaması Geldi!

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında, Türk vatandaşlarına yönelik 7 günlük vize muafiyeti konusunun gündemde olduğunu dile getirdi.

Miçotakis'ten Heyecan Verici Vize Serbestisi Açıklaması Geldi!

Vize Muafiyeti ve Avrupa Süreci Desteği

Başbakan Miçotakis, vize konusundaki açıklamalarında, "Türkiye ile Avrupa sürecindeki destek konularını ele aldık. Vize meselesinde, Türk öğrencilerle Avrupalı öğrenciler arasında daha yakın bir iş birliği sağlanması ve vizeden muaf tutulmaları konusunu tartıştık. Aynı zamanda, Türk vatandaşlarının Doğu Ege adalarını ziyaret etmelerine olanak tanıyacak 7 günlük vize muafiyetini bir karar olarak ele aldık" şeklinde konuştu.

İlişkilerin Önemi ve Devamı

Miçotakis, ilişkilerin sakin bir ortamda sürdürülmesinin büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, "Doğu Akdeniz'de güvenlik ve barışı tehdit eden durumlar yaşandı. Bu nedenle, iki ülke arasındaki ilişkilerin sakin bir ortamda devam etmesi önemlidir. Yaşadığımız sorunlara çözüm getirmek büyük önem arz etmektedir. Haziran ayında Vilnius'ta ilişkilerimizi canlandırmaya karar verdik. Dışişleri Bakanlarımızdan bu süreci başlatmalarını istedik. Siyasi diyalog, güven artırıcı önlemler ve ikili görüşmeler olmak üzere üç boyutlu bir plan yaptık. Taraflar, yaratıcı bir şekilde bir araya gelerek son altı ayda üçüncü kez buluştuk. Önceki görüşmelerimizde atılacak adımları konuştuk. Bugünkü buluşmamız, yapılanların sonuçlarına bakarak geleceği planlama açısından büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı.