İtalya'nın Türkiye'ye Piyango Haber: Vize Konusunda Sürpriz Gelişme! Bir çok kişi bu haberi bekliyordu.

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, bu yılın ilk 5 ayında Türkiye'den ülkesine Şengen vizesi taleplerinin geçen yılın aynı dönemine göre inanılmaz bir yüzde 110 arttığını açıkladı.

İtalya'nın Türkiye'ye Piyango Haber: Vize Konusunda Sürpriz Gelişme! Bir çok kişi bu haberi bekliyordu.

Türkiye'den Şengen vizesi başvurularının iki katına çıktığı İtalya, talebi ek önlemlerle karşılamak için hazırlıklar yapıyor. İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, bu yılın ilk 5 ayında Türkiye'den ülkesine yapılan Şengen vizesi başvurularının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 110 arttığını ifade etti. Büyükelçi Marrapodi ayrıca, bu artışın üzerine Roma'daki Bakanlık tarafından daha fazla personel talep ettiklerini ve Türkiye'de istihdam edebilecekleri kişi sayısını artırmak için yetkilendirme talebinde bulunduklarını söyledi.

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Marrapodi, Türkiye'den Şengen vizesi başvurularının en düşük ret oranına sahip olduğunu da belirtti. Başvuruların ret ve kabul oranlarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Marrapodi, seyahatin iş, kültür alışverişi ve öğrenciler için önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, vize konusunu önemsediklerini ve bunu çok hassas ve dostane bir şekilde ele aldıklarını ifade etti.

İtalya'nın bu artan talebi karşılamak için ek önlemler alması bekleniyor. Büyükelçi Marrapodi'nin sözlerinden, İtalya'nın talebi karşılamak için personel ve yetkilendirme taleplerinde bulunduğu anlaşılıyor. Bu adımların Türkiye'den gelen başvuruların hızlı ve verimli bir şekilde işlenmesine yardımcı olması amaçlanıyor.

Marrapodi, Türkiye ile İtalya arasında ticaret, kültür, bilim ve siyaset alanlarında güçlü bağların olduğuna işaret ederek, "İtalyanların Türkiye'ye gelmesini istiyoruz çünkü burası çok güzel bir ülke. Biz de Türk turistlerin İtalya'ya gitmesini istiyoruz çünkü turizm bir kültür meselesi, birbirimizi daha iyi tanıma meselesi. Turizm, her iki ülke ekonomisi için önemli bir itici güçtür" diye konuştu. Taleplerin yüzde 100'den fazla artmasına rağmen ret oranlarının düşük olduğuna dikkati çeken Marrapodi, "İlk 5 ayda aldığımız talepler, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 110 daha fazla. Buna rağmen çok az sayıda ret oranına sahibiz. Aşağı yukarı yüzde 7-8 civarında." ifadelerini kullandı. Marrapodi, öte yandan Türkiye'den Türk vatandaşları dışında da İtalya için Şengen vizesi başvurusu yapılabildiğini belirtti. Vize başvurusu için randevu durumuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Büyükelçi Marrapodi, yaz aylarında yaşanan yoğunluk nedeniyle randevu almanın zorlaştığını, kışın ise randevu için bekleme süresinin düştüğünü anlattı.