2019 DGS Sonuçları için Heyecanlı Bekleyişte Sona Gelindi

2019 DGS sonuçları için heyecanlı bekleyişte sona gelindi. Binlerce öğrenci ve ailesinin merakla beklediği sonuçlar ÖSYM'nin resmi sayfası üzerinden (sonuc.osym.gov.tr) ilan edilecek. 2019 DGS soruları ve cevapları da geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı.

2019 DGS Sonuçları için Heyecanlı Bekleyişte Sona Gelindi

2019 DGS Sonuçları için Heyecanlı Bekleyişte Sona Gelindi 

Binlerce öğrenci ve ailesinin merakla beklediği 2019 Dikey Geçiş Sınavı sonuçları için heyecanlı süreçte sona gelindi. ÖSYM tarafından 30 Haziran 2019 tarihinde uygulanan 2019 DGS sonuçları, ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinde yarın açıklanacak. Binlerce öğrenci Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tercih süreci heyecanı yaşarken, bazı öğrenciler de Dikey Geçiş Sınavı'nın sonuçları için beklemeye devam ediyor. 

ÖSYM tarafından 26 Nisan ile 8 Mayıs 2019 tarihleri arasında başvuruları alınan, ilgili tarihlerde başvuru yapamayan adaylar için 21 Mayıs'ta geç başvuru sayfası açılan 2019 Dikey Geçiş Sınavı, 30 Haziran 2019 tarihi saat 10.15'te uygulanmıştıu. ÖSYM'nin sınav takvimine göre ilgili sınavın sonuçları 25 Temmuz'da sonuc.osym.gov.tr adresinden açıklanacak. 2019 DGS'nin soruları ve cevap anahtarı 2 Temmuz'da açıklanmıştı.

ÖSYM'den konuya dair yapılan bilgilendirmede şu ifadeler yer almıştı : 

30 Haziran 2019 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine  Dikey Geçiş Sınavının (2019-DGS) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının % 10’u  aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

DGS ile ilgili tüm duyuruları , gelişmeleri, diğer aday yorumlarını görmek, adaylarla iletişime geçmek, bilgi alışverişinde bulunmak için TIKLA ve KATIL.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 30 Haziran 2019 tarihinde saat 14.10’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

DGS: Dikey Geçiş Sınavı


Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmektedir.