Mecliste Milyonları İlgilendiren Açıklama: KPSS'nin Adı Değişsin..

TBMM 'de KPSS ile ilgili önemli açıklama geldi. Serkan Topal yaptığı açıklamada mülakatlar devam edecekse KPSS 'nin adının değişmesi gerektiğini ifade etti.

Mecliste Milyonları İlgilendiren Açıklama: KPSS'nin Adı Değişsin..

TBMM 'de KPSS çıkışı: Adını değiştirin.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu bugün toplandı. Melis Genel Kurulu 'na seslenen CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal burada önemli ifadeler kullandı.

MÜLAKAT SİSTEMİNE TEPKİ

Kamuya yapılan memur alımlarında mülakat sistemine tepki gösteren Topal, KPSS 'nin adının değiştirilmesi ve Kamu Personeli Seçme Sınavı olarak değil ; Mülakata Çağırma Sınavı olması gerektiğini söyledi.

Kamuya memur alımlarında çok ciddi şekilde haksızlık yapıldığını ifade eden Topal, "KPSS sonuçlarına göre yapılan atamalarda çok ciddi haksızlık yapıldığı iddiaları var. Yüksek puan alan gençlerimiz hiçbir işe yerleştirilemezken daha düşük puan alan adayların yerleştirildiği kamuoyunda tartışılmakta ve kamu vicdanını yaralamaktadır." dedi.

Mülakatların devam etmesi durumunda KPSS 'nin adının değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Topal şu ifadelerle açıklamasını sonlandırdı:

"İktidara sesleniyorum: Kamuda işe yerleştirmeleri puan esasına göre yapıyor musunuz? Kamuoyunda dile getirilen, düşük puanlıların yerleştirildiği iddialarının nedeni nedir? KPSS, merkezî bir yerleştirme sınavı ise neden hâlâ mülakat yapıyorsunuz? Bu mülakatlar devam edecekse açılımı “Kamu Personeli Seçme Sınavı” olan KPSS’nin adını değiştirin “Mülakata Çağırma Sınavı” olarak koyun çünkü yaptığınız uygulamayla bu sınavlar yerleştirme değil, gençlerin hayalleriyle oynama sınavına dönüşmüştür. Emek hırsızlığı yapmak iktidarın görevi olmamalıdır. Hak edenin hakkını verin lütfen."

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA KATIL