Gümüşhane Valisi'nden Uyarı Geldi: 30 Gün Misafirliğe Gitmeyin

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, koronavirüs vakalarının hızla artış gösterdiği bu günlerde ev ziyaretlerinin ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Gümüşhane Valisi'nden Uyarı Geldi: 30 Gün Misafirliğe Gitmeyin

İl genelinde bugüne kadarki koronavirüs denetim çalışmaları, pandeminin etkileri, olumsuzlukları en aza indirme çalışmalarının ele alındığı toplantıya başkanlık eden Vali Taşbilek, vatandaşları tedbirlere uyum konusunda uyardı.

Eş-Dost-Akraba ziyaretlerinin en az 30 gün ertelenmesi gerektiğini söyleyen Vali Taşbilek, "İlimizdeki vatandaşlarımızdan evlerinden işleri haricinde çıkmamaları, işlerini, hayatı idame ettirme noktasında yapmaları gerekenleri yaptıktan sonra muhakkak evlerinde temastan uzak bir şekilde olmalarını istiyoruz. Komşuluk ve misafirlik ilişkilerinin bu süreçte en az 30 günlük süreyle daha seyreltilmesini, hatta hiç yapılmaması konusunda talebimiz var" ifadelerini kullandı.

Vali Taşbilek ayrıca, "Sevdiklerimizi, ailemizi, yakınlarımızı korumak, onlara zarar vermemek adına buna çok dikkat etmelerini istirham ediyorum. Bugüne kadar gösterdikleri duyarlılıklar nedeniyle vatandaşlarımızın her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugüne kadar çok duyarlı bizlerin, Sağlık Bakanlığımızın, Bilim Kurulumuzun ve bu konuyla uğraşan bütün kesimlerin yönlendirme, rehberliklerine de en güzel şekilde uyan Gümüşhanelilerin buna da uyacaklarını biliyor, şimdiden teşekkür ediyorum" diye konuştu.