Bugün İtibariyle Başladı! e-Devlet'te Yeni Hizmet

Kişi Vekaletnameleri Sorgulama hizmeti ile 1 Mart 2016 tarihi sonrasında noterler aracılığı ile verilen vekaletlerde, vekil, azil ve istifa bilgileri www.turkiye.gov.tr'den görüntülenebilecek.

Bugün İtibariyle Başladı! e-Devlet'te Yeni Hizmet

e-Devlet'te Yeni Hizmet Bugün Başladı!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirmede, hizmetin bugün itibariyle hizmete başladığı duyuruldu. Cumhurbaşkanlığı Djital Dönüşüm Ofis Başkanlığı açıklamasında, "Dijital Dönüşüm Ofisi koordinasyonunda saat 16.00 itibarıyla Dijital Türkiye'de (e-Devlet) erişime açılan 'Kişi Vekaletnameleri Sorgulama' hizmeti ile 1 Mart 2016 tarihi sonrası noterler aracılığı ile verilen vekaletlerde, vekil, azil ve istifa bilgileri görüntülenebilecek" ifadeleri yer aldı.

CUMHURBAŞKANI FUAT OKTAY'DAN DİJİTAL TÜRKİYE PORTALI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, bugün katıldığı bir programda, Dijital Türkiye Portalı'nın Haziran ayı içerisinde tamamlanıp hizmete başlayacağını duyurmuştu. Oktay, "Dijital Türkiye'nin kapıları tüm vatandaşlarımıza sonuna kadar açılmıştır. e-Devlet sisteminde bugün 42 milyonu aşkın kullanıcı, 580 kurumun farklı hizmetlerinden 'Dijital Türkiye Portalı' üzerinden faydalanmaktadır. Gururla müjdelemek isterim ki yıl sonunda bitirmeyi taahhüt ettiğimiz 'Dijital Türkiye Versiyon 1.0'ı haziran ayında tamamlayıp hizmete alıyoruz. Haziran ayı içerisinde çalışmalarına başlayacağımız 'Dijital Türkiye versiyon 1.1'de yerel yönetim uygulamalarına ağırlık vereceğiz. Kamu hizmetlerinde belge değil beyan esası ile vatandaşımızla kamu arasında güven unsurunu tesis etmeyi, hizmet hızı, şeffaflık ve izlenebilirliği maksimum seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz. Bütün bu uygulamalarla amacımız vatandaşına hizmetkar devleti ve kamu görevlisini uygulamaya almak" demişti.