Apple, gelen tepkiler üzerine daha uygun fiyatlı Vision Pro üzerinde çalışıyor

Apple, Apple Worldwide Developers Conference'da (WWDC) tanıttığı karma gerçeklik gözlüğü olan Vision Pro üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Apple, gelen tepkiler üzerine daha uygun fiyatlı Vision Pro üzerinde çalışıyor

Apple’ın Vision Pro adlı karma gerçeklik gözlüğü devrim yaratacak teknolojik donanımlara sahip olacak. Ama fiyatının da 3.499 dolar seviyesinde olmasından dolayı çok tepki aldı. Şimdi ise Bloomberg’den Mark Gurman, Apple’ın tepkilerden dolayı Vision Pro kulaklığın daha ucuz bir modeli üzerinde çalıştığını bildirdi. Bu cihaz kitleler için daha kolay ulaşılabilir olacaktır.

Bu cihaz muhtemelen 2025 yılında piyasaya sürecek.

Apple’ın bu cihazı üretme nedeni, Vision Pro’nun 3.499 dolarlık fiyatı. Çünkü söz konusu ürün belirli bir kitleye hitap ediyor.

Şirket aslında Vision Pro’nun fiyatını açıklamamayı düşündü ama sonradan herkese alışması için 9 ay zaman vermeyi daha uygun buldu. Yeni cihazın ismi Vision ya da Vision One olacağı tahmin ediliyor. Bu cihazla birlikte tüm kitlelere hitap edebileceklerini düşünüyorlar.

vision-pro-kamu.jpg

Apple, fiyatı düşürmek için çeşitli ayarlamalar yapabilir. Daha düşük seviyeli ekranlar, daha düşük güçteki çipler kullanarak kameraların sayısını azaltabilir.Bir sonraki kulaklık, dahili hoparlör yerine uzamsal ses özelliği için AirPods şartı getirilebilir. Böylelikle düşük maliyetli bir Vision başlığı üretebilir. Vision Pro’nun ucuz modelininin 2025’in sonuna kadar piyasaya sürülmesi planlandığını söyleniyor.