10 Bin TL Kupon Yardımı Başvuruları Başlıyor-100 Bin Kişi Alınacak

100 bin gence devlet kurumlarında iş imkanı sağlamak için 100 günlük eylem planında yer alan düzenleme hayata geçiyor. Gençlere 10 bin TL kupon verilecek.

10 Bin TL Kupon Yardımı Başvuruları Başlıyor-100 Bin Kişi Alınacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin ardından 100 günlük eylem planını açıkladı. Açıklanan 100 günlük eylem planında 'Mesleki Eğitimde Kupon Sistemi' için talep toplama süreci başladı.

2023 senesine kadar kamu kurum ile kuruluşlarına 100 bin bilişim personeli alımı için , siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme, kodlama gibi alanlarda niteliklerini geliştirmek isteyen gençler 10 bin liralık kupondan faydalanabilecek.

Söz konusu proje kapsamında gençlerin harçlıkları ile GSS 'leri, iş kazası meslek hastalığı sigorta primleri de ödenecek. Bu şekilde bilişim sektmründe olan gençlerin akretide edilmiş mesleği eğitimlerinin sağlayıcılarından kendilerine uygun zaman ve şartlarda esnek bir eğitim şekli ile yetiştirilmeleri sağlanacak.

Söz konusu proje kapsamında gençlere, genel başlık olarak bilişim dersleri verilecek. Geleceğin mesleklerinin öğretileceği gençler, kamuda daha rahat şekilde iş bulabilecek. Eğitimler, özel eğitim kurumları tarafından verilecek. Özel eğitim kurumlarında vatandaşlara verilecek eğitimlerin içeriğini işverenler belirleyecek. Devlet, eğitim görmek isteyen gençlere bu kapsamda 10 TL'lik kupon yardımı yapacak. 10 bin TL 'lik kuponlarla gençler, istedikleri yerde istedikleri özel eğitim kurumundan bilişim konusunda eğitim alabilecek. Bu eğitim sürecinde gençlere cep harçlığı da verilecek.

Eğitimin sona ermesinin ardından gençler işe yerleştirilecek.

BAŞVURULAR BAŞLADIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Memur alımlarından, KPSS haberlerinden, gündem haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için aşağıdaki bağlantıdan mobil uygulamamızı indirin.

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara