Uzman Erbaş Alımı Başvurularında O Şarta Uymayan Adaylarının Başvuruları Geçersiz Sayılacak!

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na uzman erbaş alımı yapılıyor. 2018 uzman erbaş alımı için başvuru yapacak adaylarda kpss şartı aranacak...

Uzman Erbaş Alımı Başvurularında O Şarta Uymayan Adaylarının Başvuruları Geçersiz Sayılacak!

Milli Savunma Bakanlığı Uzman Erbaş alımı için başvuru yapacak adayların KPSS'ye girmesi gerekiyor. Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarına uzman erbaş alımı yapılacak.

BAŞVURULAR MSB'NİN RESMİ SİTESİNDEN YAPILACAK

Başvuru süreci dün MSB'nin resmi internet sayfasından yayımlanan duyuru ile başladı. MSB'nin sitesinden başvuru yapmak isteyen adayların e-Devlet şifresine ihtiyaçları bulunuyor. e-Devlet şifresi olmayan adaylar PTT şubelerinden ya da internet bankacılığı aracılığı ile e-Devlet kapısına erişim sağlayabiliyorlar. Uzman erbaş alımı için başvuru yapacak adayların en az lise ve dengi okullardan mezun olması, askerliği yapmış ya da yapıyor olması, askerlik hizmetini yerine getiren adayların terhisinin üzerinden en fazla 5 sene geçmiş olması, 27 yaşını aşmamış olması gerekiyor. Gözlerden kaçan bir diğer husus ise KPSS şartı.

HALİ HAZIRDA ASKERLİK GÖREVİNİ YAPAN ADAYLARDA UZMAN ERBAŞ ALIMI İÇİN BAŞVURU ESNASINDA KPSS ŞARTI ARANMAYACAK!

2018 Uzman erbaş alımı için başvuru yapacak adayların KPSS ile ilgili "OSYM tarafından yapılan KPSSP93, KPSSP94 ve KPSSP3 puan türü sınav sonuçlarına göre halen geçerli notları bulunan adaylar müracaat edebilecektir. KPSS sınavına ilk defa Ekim 2018’de girecek olan adaylar 2018 KPSS sonuç belgesi çıktısını sınav aşamasında getireceklerdir. (Halen Sözleşmeli Erbaş ve Er olarak görev yapan adaylarda KPSS şartı aranmayacak, yazılı sınava tabi tutulacak, müracaatlarını görev yaptığı Kuvvet Komutanlığına yapacaklardır.)" şartını dikkate alması gerekiyor. Başvuru sürecine dair tüm detayları barındıran başvuru kılavuzu ve başvuru sayfasına aşağıdaki linkten erişim sağlayabilirsiniz.

UZMAN ERBAŞ ALIMI DUYURUSU İÇİN TIKLAYIN.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA