Mavi Vatan Tatbikatında Senaryo Gereği Düşman F16 Savaş Uçakları Etkisiz Hale Getirildi

Antalya'da savaş uçaklarını gören vatandaşlar bir an durumu kavrayamadı , ama... Cumhuriyet tarihimizin denizdeki en büyük tatbikatı olan Mavi Vatan 2019'un ikinci gün eğitimleri de sürüyor. Tatbikatta senaryo gereği düşman f16 savaş uçakları Türk donanmasına alçak uçuş yaparak tacizde bulunurken, Türk donanmasına ait fırkateyn hava tehditi oluşturan iki f16 savaş uçağını, SM1 füzeleriyle etkisiz hale getirdi.

Mavi Vatan Tatbikatında Senaryo Gereği Düşman F16 Savaş Uçakları Etkisiz Hale Getirildi

Antalya'da Son Dakika: Mavi Vatan Tatbikatında Senaryo Gereği Düşman F16 Savaş Uçakları Etkisiz Hale Getirildi

Cumhuriyet tarihimizin denizdeki en büyük tatbikatı olan Mavi Vatan 2019'un ikinci gün eğitimleri de sürüyor. Tatbikatta senaryo gereği düşman f16 savaş uçakları Türk donanmasına alçak uçuş yaparak tacizde bulunurken, Türk donanmasına ait fırkateyn hava tehditi oluşturan iki f16 savaş uçağını, SM1 füzeleriyle etkisiz hale getirdi.

Tatbikatta bu aşamanın ardından daha sonra iki fırkateyn arasında malzeme aktarımını sağlamak amaçlı posta eğitimi yapıldı. Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı'na bağlı TCG Gediz Fırkateyni, tatbikat kapsamında TCG Gaziantep Fırkateynine yanaşırken, aralarında belirli bir mesefe oluşutran ve aynı hızla ilerleyen fırkatynler arasında halatla bağlantı kuruldu. TCG Gediz posta ekibi, hazırladığı postayı Gaziantep Fırkateynine gönderdi. Posta aktarımının başarıyla sona ermesinin ardından TCG Gediz Fırkateyni bölgeden ayrıldı. Savaş uçaklarının tacizinin etkisiz hale getirilmesi ve posta eğitiminin tamamlanmasının ardından Mavi Vatan 2019'un ikinci günü de sona erdi.