Erdoğan Esefle Karşılıyorum Demişti-Bülent Arınç'tan İlk Açıklama Geldi

KHK faciadır sözleri sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan Bülent Arınç hakkında 'Esefle Karşılıyorum' demişti. Erdoğan 'ın bu sözleri sonrası Arınç 'tan ilk açıklama geldi.

Erdoğan Esefle Karşılıyorum Demişti-Bülent Arınç'tan İlk Açıklama Geldi

Bülent Arınç 'tan son dakika açıklaması.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Ütesi Bülent Arınç bir son dakika açıklamasında bulundu. KHK bir faciadır sözleri sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan Arınç için esefle karşılıyorum demişti. 

"Birkaç gün evvel bazı konuları içeren konuşma yaptım, videolar halinde yayınlandı. Bunun içinden sadece bir cümleyi alarak, eleştiriler, yorum farklarıyla yanlış yorumlayanlar, kötü niyetli olarak istismar edenler oldu. 'KHK bir faciadır' cümlesi, konuşmamın içinde geçiyor" diyen Arınç , Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın sözleri sonrası şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız her türlü anlamaya müsait olan cümle üzerine eleştiri yaptı ki bunun çok doğru olduğunu, yerinde olduğunu, bütün tartışmaları kesecek noktada olduğunu düşünüyorum. İyi niyetli eleştiride bulunanlara teşekkür ediyorum; ama bunun üzerinden şahsıma karşı Cumhurbaşkanımıza karşı 15 Temmuz'a karşı birtakım şeyler üreten kötü niyetlileri da Allah'a havale ediyorum. Bu dünyada boğuşacak halim yok, öbür tarafta hepsinin yakalarına sadece ben değil belki mağdurların tamamı da yapışacaktır.

OHAL bir gereklilikti, kararnameler bir gereklilikti. 'Kontrollü- kontrolsüz darbe' nitelendirmeleri yapan başta CHP olmak üzere bazı muhalif cephelere de prim vermem. Bu olayın mağduruyuz. Bütün millet bunun mağduru. Kim tankın içinde, kim helikopterin içinde, kim bombalara karıştı, kim masum insanlara silah çektiyse Erol Olçokların, Varankların, yüzlerce masum insanın hukukunu korumak üzerimize düşen vecibedir. Bu yüzden sözlerimin tekrar iyi anlaşılması gerektiğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın üzerimizde çok büyük hakları vardır, her zaman eleştirebilir, önerilerde bulunabilir."

Kamubulteni.com  | Ankara