YÖK’ten Tercih Yapacaklara Uyarı Beklentilerin Üzerindeki Yerleri…

YKS tercihleri için sona gelinirken YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’dan adaylara tercih yapılması konusunda kritik uyarılar geldi.

YÖK’ten Tercih Yapacaklara Uyarı Beklentilerin Üzerindeki Yerleri…

Yükseköğretim Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YKS tercihi yapacak adaylara ‘’En fazla 24 tercih hakkınız var, rahatlıkla kullanabilirsiniz’’ dedi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) puanı hesaplanan tüm adayların, istedikleri programlardan tercih yapabileceğini, kendi beklentilerinin üzerindeki yerleri de rahatlıkla yazabileceklerini belirtti.

Sosyal Medya hesabından paylaşım yapan Özvar, ‘’Bildiğiniz gibi Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2022 tercih işlemleri yarın başlıyor. Sınava girip tercih yapmaya hak kazanan adaylarımız 27 Temmuz - 5 Ağustos 2022 tarihleri arasında üniversite ve program tercihlerini yapabilecekler’’ dedi.

Özvar paylaşımın devamında şu ifadeleri kullandı:

" Sevgili Gençler, Geleceğiniz için karar vermede önemli olan bu sürecin sizler, aileleriniz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Puanı hesaplanan tüm adayların istedikleri programlardan tercih yapabileceğini hatırlatmak isterim. Adaylarımız, kendi beklentilerinin üzerindeki yerleri de rahatlıkla yazabilirler. Ek kontenjanları ya da gelecek seneyi bekleme gibi yolları tavsiye etmiyorum. En fazla 24 tercih hakkınız var, rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yeni akademik yılda tüm üniversitelerimizle birlikte sizlere en iyi eğitimleri vermek üzere çalıştığımızı ve sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağımızı bilmenizi isterim. Hepinize üstün başarılar diliyorum."

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /