YKS'ye Giren ve Tercih Yapacaklar Dikkat: Bu Bölümü Bitireceklere 25 Bin TL Maaşla İş İmkanı 2020

Türkiye , konumu gereği Asya ile Avrupa arasında köprü vazifesi görmektedir. Bu nedenle ulaşım sektörü en önemli sektörler arasında yer almaktadır. Özellikle hava yolu sektörü en çok rağbet görenler arasında. Bu nedenle pilotaj bölümü son dönemlerde oldukça revaçta. İşte detaylar.

YKS'ye Giren ve Tercih Yapacaklar Dikkat: Bu Bölümü Bitireceklere 25 Bin TL Maaşla İş İmkanı 2020

2020 YKS tercihi yapacaklar için açıklama: Bu bölümü bitirenler 25 bin TL maaşla işe başlıyor.

Hava taşımacılığı yapan özel şirketlerin son dönemlerde artması nedeniyle nitelikli personel ihtiyacı da artmaktadır.  Havayolu ulaşımı için nitelikli personel yetiştirmek üzere Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde 2019 yılında yeni bir bölüm açıldı. 

Açılan Pilotaj Bölümü'nde öğrenciler, 5 yıl eğitim görecek ve eğitimin sonunda uçuşlarla ilgili teorik ve pratik bilgileri öğrenecek. Pilotluk eğitimi için 400 bin TL ila 700 bin TL arasında para ayıran öğrenciler, mezun olduklarında yüksek maaşlarla iş bularak, kısa sürede bu masraflarından daha fazla para kazanabiliyor.

TEORİK VE PRATİK EĞİTİM

KTO Karatay Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Pilotaj Bölümü Eğitim Müdürü Süleyman Doğan, bölümle ilgili açıklamada bulunurken öğrencilerin, Planör Pilot Lisansıyla başlatıldığını, sonrasında ise aşağıdaki programlara alındığını söyledi:

Hususi Pilot Lisansı (PPL),

Öğrenci Pilot Lisansı (SPL)

Sorumlu Pilot Uçuşu (PIC),

Çok Motor Sınıf Yetkisi (MECR)

Doğan, öğrencilere 220 saatlik eğitim verildiğini ve buna ek olarak 17 saatlik planör eğitimi verildiğini söyledi.

25 BİN TL İLE İŞ

Tüm dünyaca bu mesleğin revaçta olduğu açıklanırken , pilotaj bölümlerini bitirenlerin maaşlarının 2400 eurodan başladığını ve daha sonra 12 bin Euro seviyesine kadar çıktığı bildirildi. Doğan, "Pilot adaylarında aranan özelliklerin başında çok sağlıklı olmaları gerekiyor. Ayrıca temel matematik, fizik ve beşeri bilimleri de iyi bilmesi gerekiyor. Bu zorlu sürecin ardından öğrenciler, havayollarında 3 bin 400 euro maaşla işe başlıyorlar ve 12 bin euroya kadar çıkabiliyorlar. Bunlar pilotların normal maaşları. Fazla mesai, kıtalararası uçuşlar, yatıya kalma gibi ekstralarla 5-6 bin euro gibi fazladan gelirleri de olabiliyor. Pilotluğa ilgi de son 10 yılda yüzde 50-60'lık bir artış var. Türkiye'deki yabancı pilot popülasyonunun yüksek olmasının etkisi büyük. Gençlerimiz de bu sektörde iş bulma şansının çok olduğunu bilerek bu işe yöneliyor." dedi. 

TABAN PUAN

2019 yılında ücretli eğitim için taban puan SAY 211,88127 olurken burslu eğitimde taban puan 497,32952 oldu. 

YKS SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

2020 YKS sonuçları 28 Temmuz 2020 günü açıklanacak. Sonuçlar açıklandığında ve tercihler başladığındah aberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA