YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor? İşte YKS Tercih Sonuçları ve 2020 KYK Yurt Burs Başvuru Tarihleri Tahmini

2020 yılı YKS tercihlerinde sona gelindi. Tercih sürecinde sona gelinmesi ile birlikte adaylar , tercihler ve sonrası ile ilgili araştırmalara başladı. Peki KYK yurt başvuruları ne zaman yapılacak? YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor? KYK burs başvurusu nasıl yapılacak? Cevaplar yazımızda.

YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor? İşte YKS Tercih Sonuçları ve 2020 KYK Yurt Burs Başvuru Tarihleri Tahmini

2020 KYK yurt ve burs başvurusu ne zaman başlayacak?

2020 yılı YKS tercihlerini yapan ve yapacak olan adaylar, bu sene KYK yurt ve burs başvurularının ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda yurt ve burs başvuruları hakkında detaylara yer verdik.

YKS TERCİHLERİ

2020 YKS tercihleri geçtiğimiz hafta başladı ve hala devam ediyor. 14 Ağustos 2020 günü Yükskeöğretim Kurumları Sınavı tercih işlemleri sona erecek.  Henüz tercihlerini yapmayan öğrenciler, ais.osym.gov.tr adresi üzerindne tercihlerini yapabilecek.

2020 YKS ÜNİVERSİTE TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

YKS tercih sonuçları için ÖSYM herhangi bir tarih vermedi. Ancak yapılan açıklamada üniversite yeni kayıt tarihlerine şu şekilde yer verildi:

Elektronik ortamda başvuru : 29 Ağustos-2 Eylül 2020

Şahsen başvuru tarihleri: 31 Ağustos-4 Eylül 2020

Bu tarihlere baktığımızda YKS tercih sonuçlarının 21-24 Ağustos tarihlerinde açıklanması bekleniyor.

KYK YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN?

2019 yılında YK tercih sonuçları 6 Ağustos 'ta açıklanmış ve KYK yurt başvuruları 19-26 Ağustos tarihlerinde alınmıştı. 2020 yılında da 14 Ağustos günü YKS tercihleri sona erecek ve sonuçlar diğer hafta açıklanacak. 

Geçen seneki sürece bakarak bir değerlendirme yapılacak olursa KYK yurt başvurularının Eylül ayının ilk haftasında başlaması bekleniyor. 

KYK BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Geçen sene KYK burs başvuruları 15 Ekim günü başlamış ve 21 Ekim 'de sona ermişti. Bu sene de yine burs başvurularının Ekim ayının ortalarında alınması bekleniyor. 2020 yılında KYK burs ücreti 550 TL 'ydi. Her sene yapılan artış Cumhurbaşkanı tarafından açıklanır. Yıl sonunda yine açıklama gelmesi ve 2021 yılı KYK burs ve kredi miktarının ne kadar zamlanacağı belli olacak. Peki sizce kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz. 

KYK YURT VE BURS BAŞVURU EKRANI AÇILDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLAYIN