YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak Sonuç Açıklama Ertelenir Mi Üniversite Kayıtları Ne Zaman

YKS tercih işlemlerinin 5 Ağustos 2022 tarihinde sona ermesiyle beraber adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi bekliyor. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak, sonuçların açıklanmasının ertelenmesi söz konusu mu, üniversite kayıtları ne zaman başlayacak?

YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak Sonuç Açıklama Ertelenir Mi Üniversite Kayıtları Ne Zaman

Üniversite kayıtlarına az bir süre kalırken gözler ÖSYM’ye çevrildi. Sonuçlarını bekleyen adaylar için ÖSYM’den henüz resmi bir açıklama gelmedi ama Üniversite kayıtlarının 22 Ağustos’ta başlaması nedeniyle sonuçların en geç 19 Ağustos 2022 tarihinde açıklanması bekleniyor.

ÖSYM’den Üniversitelere Çağrı

Haftanın son iş günü olan 19 Ağustos’a kadar sonuçların açıklanması beklenirken üniversitelerinde kayıt tarihleri 22 Ağustosta başlayacak. ÖSYM, üniversitelere çağrı yaparak kayıt tarihlerinin planlanması çalışmasının başlaması gerektiğini duyurmuştu.

Sonuçların Açıklanması Ertelenir mi?

KPSS sorularının sızdırılması soruşturması neticesinde YKS adaylarının en çok merak ettiği konulardan biride YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ertelenip ertelenmeyeceği konusu. Tercih işlemlerini inceleyen kurum olan ÖSYM’de hem başkan değişikliği oldu hem de ÖSYM şuan için bir soruşturma içerisine girdi.

Ancak sonuçların erteleneceği ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Bu yüzden sonuçların tahmin edilen tarihler arasında açıklanması bekleniyor?

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /