YKS Sınav Sonuç Açıklama ve Üniversite Tercihleri Tarihi

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda YKS sonuçları ile sonuçların ardından tercihlerin alınacağı tarihe yer verildi. İşte ÖSYM'den gelen son duyurular ve sonuç ile üniversite tercihleri başlama tarihi.

YKS Sınav Sonuç Açıklama ve Üniversite Tercihleri Tarihi

YKS sonuçları için geri sayım sona eriyor.

2020 yılı YKS sonuçları için geri sayımda son günlere girildi. ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı 'nın sonuçlarının açıklanacağı tarihe yer verildi.

MSÜ SONUÇLARI ERKEN AÇIKLANDI

ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimindeki tarihten 4 gün öcne MSÜ sonuçları açıklanmıştı. Bu gelişme sonrası YKS 'ye girenler, Yükseköğretim Kurumları Sınav sonucunun da erken açıklanıp açıklanmayacağını araştırmaya başladı. 

Ancak YKS sonuçlarının erken açıklanıp açıklanmayacağına ilişkin bir açıklama ya da duyuru yayımlandı. 

YKS SONUÇ TARİHİ

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda YKS (TYT-AYT-YDT) sınav sonucunun 28 Temmuz 2020 günü açıklanacağına yer verildi.

KILAVUZ YAYIMLANDI

ÖSYM Başkanlığı, ön bilgilendirme için geçtiğimiz gün YKS tercih kılavuzunu yayımladı ve tercih tarihlerini duyurdu. Yayımlanan duyur şu şekilde;

2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 21-24 Temmuz 2020 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

2020-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu

TERCİH TARİHLERİ

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün yaptığı açıklamada YKS tercih tarihlerini şu şekilde duyurdu: "2020-YKS tercihleri 6 Ağustos tarihinde başlayacaktır. Adaylarımız tercihlerini 6-14 Ağustos tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr’den yapacaklardır."

YKS SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN