YKS İlk Sınavı TYT Saat Kaçta Başlayacak, Kaçta Bitecek? TYT Kaç Dakika? (ÖSYM ais Sınav Giriş Belgesi)

2019 yılı YKS 'nin ilk oturumu olan TYT oturumu 15 Haziran günü yapılacak. Peki sınav saat kaçta başlayacak , kaçta bitecek? Sınav kaç dakika? İşte TYT hakkında son bilgiler ve sınav saati.

YKS İlk Sınavı TYT Saat Kaçta Başlayacak, Kaçta Bitecek? TYT Kaç Dakika? (ÖSYM ais Sınav Giriş Belgesi)

TYT saat kaçta başlayacak kaçta sona erecek? 

2019 yılı Üniversitelere giriş sınavının ilk oturumu 15 Haziran 2019 Cumartesi günü yapılacak. Sınav için son saatlere girilirken öğrenciler , tüm hazırlıklarını yaptı ve sınavı beklemeye başladı. Aileler ise sınavın saat kaçta başlayacağını , kaçta sona ereceğini araştırmaya başladı. İşte 2019 yılı TYT sınav saati, soru sayısı ve sınavın biteceği saat.

SINAV GİRİŞ BELGENİZİ VE KİMLİĞİNİZİ UNUTMAYIN

TYT 'ye giderken yanınızda sadece sınav giriş belgeniz ve kimliğinizin olması gerekmektedir. ais.osym.gov.tr adresinden sınav giriş belgenizin çıktısını alın.

120 SORU SORULACAK

2019 yılı Temel Yeterlilik Testi 'nde öğrencilere Türkçe 'den 40, Sosyal Bilimler 'den 20, Matematik 'ten 40 ve Fen Bilimleri 'nden 20 olmak üzere toplamda 120 soru sorulacak. ,

Yeni nesil soruların sorulacağı testlerde Türkçe sorularının uzun olacağı belirtildi. 

SINAV SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılacak 2019 YKS 'nin ilk oturumu olan TYT , saatler 10,15 'i gösterdiğinde başlayacak. 10.00 'a kadar öğrencilerin sınav merkezlerine giriş yapması gerekmektedir. 15 dakika kuralı bu yıl da var.

Saat 10,00 'dan önce okula giriş yapmanız gerekmektedir. 10,00 'dan sonra kapılar kapanacak ve bu saatten sonra gelecek adaylar sınava alınmayacak.

135 DAKİKA SÜRE

120 sorudan oluşan sınavda adaylara 135 dakika süre verilecek. Adayların süreyi planlı kullanması gerekmektedir. Aksi taktirde Türkçe 'de uzun sorularda vakit kaybı yaşanabilir. 10,15 'te başlayacak ve 135 dakika sürecek sınav  saatler 12,30 'u gösterdiğinde sona erecek.

TYT  SONRASI SORU VE CEVAPLAR BU SAYFADA

15 Haziran 2019 günü yapılacak TYT sonrası sınav sorularını diğer adaylarla değerlendirmek için Kamubulteni.com 'da olun. 

TYT 'ye girecek kadın-erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için  TIKLA

TYT SORU VE CEVAPLARINDAN, SONUÇLARINDAN VE ÜNİVERSİTELERE YERLEŞTİRME SÜRECİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN  MOBİL UYGULAMAMIZI AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN İNDİRİN >> İŞTE LİNKLER..

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN