YKS Ek Tercihleri Öncesi Tablo Yayımlandı-Bu Bölümleri Kimse Tercih Etmedi

2019 yılı YKS ek tercihleri öncesi ilk tercihlerde kimsenin tercih etmediği , tüm kontenjanları boşta kalan bölümler belli oldu. İşte detaylar ve boş kalan kontenjanlar ile lisans ön lisans bölümleri.

YKS Ek Tercihleri Öncesi Tablo Yayımlandı-Bu Bölümleri Kimse Tercih Etmedi

2019 YKS tercihlerinde bu bölümlere kimse tercih vermedi.

Önceki gün YKS tercih sonuçları açıklandı. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından sayısal veriler de yayımlandı. Yayımlanan sayısal verilere baktığımızda lisans ve ön lisansta bazı bölümlere kimsenin tercih vermediği görülüyor.

Bazı üniversitelerin Makine Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği gibi bölümlerine kimsenin tercih vermediği ve kontenjanların boşta kaldığı görüldü. 

2000 'li yıllarda oldukça revaçta olan bu bölümler,  son dönemlerdeki iş bulma sıkıntısı ve mezunlarının çok olması nedeniyle artık öğrenciler tarafından tercih edilmiyor.

ÖN LİSANSTA 1 BÖLÜM

Ön lisansta kimsenin tercih etmediği , tüm kontenjanları boş kalan 1 bölüm olduğu görüldü. YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ  Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Bölümünde 20 kontenjan ayrıldı ancak kimse tercih etme.

Ek tercihleri bekleyen diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

LİSANS

Lisans bölümlerden kimsenin tercih etmediği üniversite ve bölümler şu şekilde;

EK TERCİHLER NE ZAMAN?

2019 yılı YKS ek tercihleri , üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından yapılacak. İlk tercihle kazanan adaylar 23 Ağustos tarihine kadar kayıtlarını yapacak. İlk tercihlerde boş kalan kontenjanlar ile kazandığı halde kayıt yaptırmayan adaylardan boş kalan kontenjanlar ÖSYM tarafından düzenlenecek ve Ağustos sonu gibi ek tercihlerin alınması bekleniyor.

EK TERCİH DUYURUSU GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN