YKS Başvurusu Gelecek Hafta Başlıyor: İşte Üniversite Giriş Sınavı ve Başvuru Tarihi 2021

2021 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvurusu önümüzdeki hafta başlıyor. İşte üniversitelere giriş sınavı başvuru ve sınav tarihi.

YKS Başvurusu Gelecek Hafta Başlıyor: İşte Üniversite Giriş Sınavı ve Başvuru Tarihi 2021

2021 Üniversite sınavı başvuru tarihi.

2021 yılında YKS'ye girecek adaylar için ÖSYM'den bir açıklama geldi ve Yükseköğretim Kurumları Sınav başvurusunun gelecek hafta başlayacağına yer verildi. Üniversite sınavlarına hazırlanan adayları ilgilendiren açıklamada adayların çalışmalarına hız vemresi gerektiğine yer verildi. 

YKS KONULARI

Geçtiğimiz yıl ikinci dönem okullar kapanmış ve sadece EBA üzerinden dersler yapılmıştı. Bu nedenle YKS'de konular azaltılmış, 2. dönem konularından soru sorulmamıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı son açıklamada öğrencilerin EBA üzerinden derslerine girdiğini, bu nedenle öğrencilerin bu sene YKS'de tüm konulardan sorumlu olacağını söyledi. 

SINAV SÜRESİ

YKS'de geçen sene süre artırılmıştı. İlk oturum olan TYT'de 135 dakika olan süre 30 dakika artırılmış ve 165 dakikaya çıkarılmıştı. Öğrenciler, bu sene de sürenin artırılmasını talep ediyor. 

BAŞVURU TARİHİ

2021 yılı üniversitelere giriş sınavı başvurusu 4 Şubat 2021 günü başlayacak. Haftaya Perşembe günü başlayacak YKS başvuruları 2 Mart 2021 'e kadar devam edecek. Üniversitelere girmek isteyen adayların bu tarihler arasında başvurusunu yapması gerekmektedir.

SINAV NE ZAMAN?

2021 TYT 26 Haziran'da, AYT ile YDT ise 27 Haziran'da yapılacak.

YKS 'YE HAZIRLANANLAR BU UYGULAMADA

YKS'ye hazırlananlar bu uygulamada >>>>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN