YKS 2021 Başvurusu ve Sınavı Ne Zaman? İşte Üniversitelere Giriş Sınavında Beklenen Değişiklikler

2021 YKS için geri sayım devam ediyor. Üniversitelere giriş sınavı için geri sayım devam ederken lise son sınıflar ve mezunlar, başvuruların ne zaman başlayacağını , pandemi nedeniyle hangi düzenlemelerin yapılacağını araştırmaya başladı.

YKS 2021 Başvurusu ve Sınavı Ne Zaman? İşte Üniversitelere Giriş Sınavında Beklenen Değişiklikler

2021 YKS ne zaman?

2021 yılı üniversitelere giriş sınavı için geri sayım devam ediyor. Geçtiğimiz gün açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "YKS'ye hazırlanan öğrencilerimiz de rahat olsunlar. YÖK ve ÖSYM Başkanlığımız ile koordineli bir şekilde tüm önlemleri alıyoruz. Buna göre 12. sınıf öğrencilerimiz; 9., 10., 11.sınıf müfredatlarına ek olarak 12. sınıf derslerinin sadece birinci döneminden sorumlu olacaklar." ifadelerini kullandı. Bakan Selçuk açıklamasında şunları söyledi:

"Yüz yüze eğitime geçiş sürecinin uzaması halinde, üniversiteye geçiş için yapılan YKS ve liseye geçişte uygulanan LGS kapsamındaki merkezi sınavların kapsamının değişip değişmeyeceğine ilişkin açıklama yapan Selçuk, öğrencilerin haklı olarak "Mart ayında siz bir karar aldınız ve 'sadece yüz yüze olan kısmından sorumlusunuz' dediniz" hatırlatmasını yaptıklarını söyledi. Mart ayında televizyonların henüz kurulmadığını, canlı ders kapasitesinin çok düşük olduğunu, öğretmenlerin, okulun, Bakanlığın hazır olmadığını belirten Selçuk, "Hazır olmadığımız bir noktada, bizim yapmamız gereken işlerin olduğu bir durumda elbette biz öğrencinin lehine bir şeyi düşünmek zorundaydık."

YKS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

2021 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının tarihi henüz açıklanmadı. Sınav başvurularının Şubat-Mart aylarında alınması bekleniyor. Sınav başvurularının alınmasının ardından sınavın Haziran ayında yapılması bekleniyor. Başvuru başladığında haberdar olmak için TIKLA KATIL

MÜFREDAT

Ziya Selçuk, YKS ve LGS ile ilgili , "LGS ve YKS gibi merkezi sınavların kapsamında bir değişiklik söz konusu olmayıp öğrencilerimiz tüm müfredattan sorumlu olacaktır." demişti. Yapılması beklenen değişiklikler ise şu şekilde:

  • Sorular yorum ağırlıklı olacak.
  • TYT'de 30 dakika ek süre yine bekleniyor. Sizce ek süre verilmeli mi? Yorum kısmı aşağıda.
  • AYT'de 170 barajı bu yıl da sürebilir.

Öte yandan 2021 için Hukuk Fakültelerine 100 bin sıralama koşulunun getirilmesi planlanıyor.

YKS HAZIRLIK UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN >>>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN