Yeni Hafta Başladı: YKS Tercih Sonuçları Açıklanıyor

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün YKS tercih sonucu tarihi hakkında yaptığı açıklamanın ardından yeni hafta başladı.

Yeni Hafta Başladı: YKS Tercih Sonuçları Açıklanıyor

Yeni hafta başladı: YKS sonuçları açıklanıyor.

1 Milyondna fazla aday, ÖSYM Başkanlığı'nın 2020 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih sonuçlarını açıklamasını bekliyor. 14 Ağustos tarihine kadar alınan üniversite tercihlerinin sona ermesinin üzerinden 10 gün geçti. Önceki yıl 8 günde açıklanan YKS sonuçları bu yıl gecikti.

ÖSYM BAŞKANI AÇIKLADI

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün tarafından bir açıklama gelmişti. Cumartesi günü Twitter adresi üzerinden açıklamada bulunan Aygün, YKS tercih sonuçlarına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili gençler, heyecanlısınız, sizi anlıyorum ve heyecanınızı paylaşıyorum. Ülkemizin yarınları olan sizler için tüm gücümüzle çalışıyoruz. 2020-YKS yerleştirme işlemlerinde kontroller devam ediyor. Önümüzdeki hafta içerisinde yerleştirme sonuçlarını açıklayacağız. "

YENİ HAFTA BAŞLADI

ÖSYM Başkanı'nın bu açıklamasının üzerinden 2 gün geçti ve yeni hafta bugün başladı. Yeni haftanın başlaması ile birlikte YKS tercihi yapanlar ,sosyal medya üzerinde kampanya başlattı. #osymsonuclarıacıkla hashtagı altında 5 binden fazla Tweet atıldı ve ÖSYM'nin sonuçları açıklaması istendi. 

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ

YKS tercihlerinde yerleşenlerin internet üzerinden kayıtları 29 Ağustos'da, şahsen kayıtları ise 31 Ağustos 'ta alınmaya başlanacak. 

SONUÇLARIN BUGÜN AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Üniversite kayıt tarihlerine kısa süre kaldı. Öğrencilerin evrak hazırlaması, kazandıkları şehir için bilet almaları ve yola çıkmaları da hesaba katılınca sonuçların bugün ya da en geç yarın açıklanması bekleniyor. 

SONUÇLARDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLUN

Kamubulteni.com olarak sonuçları anbean takip ediyoruz. YKS tercih sonuçları açıklandığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN