Üniversite Kayıtları Başlıyor-İşte İstenen Evraklar ve 2019 YKS Ek Tercihleri

2019 yılı YKS tercih sonuçlarının ardından üniversite kayıtları başlıyor. İnternet üzerinden başvurular 16 Ağustos günü başlayacak. İşte internet üzerinden başvuru hakkında detaylar ve başvuru esnasında istenen evraklar.

Üniversite Kayıtları Başlıyor-İşte İstenen Evraklar ve 2019 YKS Ek Tercihleri

2019 Üniversite kayıtları başlıyor.

YKS tercih sonuçları geçtiğimiz hafta açıklandı. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversitelere yerleşen yüz binlerce kişi, kayıtlar için bekleyişe başladı. Başlayan sabırsız bekleyiş 16 Ağustos 2019 günü sona eriyor ve internet üzerinden üniversite kayıtları başlıyor.

TARİHLER DEĞİŞTİ

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç geçtiğimiz gün üniversite kayıt tarihleri ile ilgili bir açıklama yaptı. YKS tercih sonuçlarının erken açıklanması nedeniyle kayıt tarihlerinin de değiştiğini söyleyen Saraç, şu ifadeleri kullandı:

"2019 YKS yerleştirme sonuçlarının erken açıklanması da dikkate alınarak, bir programa kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizin elektronik kayıtlarının süresini 19-21 Ağustos 2019 tarihi yerine, 16-21 Ağustos 2019 tarihi olarak değiştirerek başvuru süresini uzattık. Hayırlı olsun."

İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞVURULAR BAŞLIYOR

YÖK Başkanı 'nın açıklaması sonrası 16 Ağustos tarihi yaklaşıyor. 16 Ağustos 2019 günü e devlet kapısı üzerinden üniversite kayıtları başlayacak. E Devlet kapısı üzerinden başvurular 21 Ağustos 2019 tarihine kadar devam edecek.

SADECE İNTERNET ÜZERİNDEN KAYIT YETERLİ Mİ? ŞAHSEN BAŞVURU OLMAYACAK MI?

YKS tercih sonuçları sayfasında aşağıdaki gibi KAYIT ADRESİ yazan yerin sonunda NOT: Kayıtlar Online Yapılacaktır şeklinde  yazıyorsa bu adaylar sadece internet üzerinden üniversite kayıtlarını yapabilecek. 

Bu şekilde yazan adayların internet üzerinden kayıtlarını yapması yeterli olacaktır. 

ŞAHSEN KAYITLAR 19 AĞUSTOS 2019 'DA

Üniversitelere şahsen kayıtlar 19 Ağustos 2019 günü başlayacak ve 23 Ağustos 2019 gününe kadar devam edecek. Kayıt esnasında istenen evraklar şu şekilde;

  • Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
  • Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
  • 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
  • Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
  • Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

EK TERCİHLER NE ZAMAN?

2019 yılı ek tercihleri , üniversite kayıtlarının sona ermesinin ardından yapılacak. 23 Ağustos günü üniversitelere şahsen yapılacak başvuruların bitmesi sonrası ilk tercihlere göre boş kalan kontenjanlara ve kazandığı halde kayıt yaptırmayan adayların yerine ek yerleştirmeler yapılacak. Ek tercihlerin Eylül ayının ilk günlerinde yapılması bekleniyor.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Yeni eğitim öğretim yılı 9 Eyül 2019 günü başlayacak. 

YKS 'ye giren diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

E DEVLET ÜZERİNDEN KAYITLAR BAŞLADIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN