Toplum Gönüllüleri Vakfı 2020-2021 Burs Başvuru Detayları

TOG 2020 - 2021 eğitim öğretim yılı burs başvurusu için geri sayım başladı. Peki Toplum Gönüllüleri Vakfı bursunun başvuru şartları nelerdir? İşte açıklama ve detaylar.

Toplum Gönüllüleri Vakfı 2020-2021 Burs Başvuru Detayları

Toplum Gönüllüleri burs başvurusu.

Toplum Gönüllüleri Vakfı sher sene binlerce öğrenciye burs veriyor. Türkiye 'nin dört bir yanında okuyan , maddi durumu iyi olmayan öğrencilere sağlanan bursun 2020-2021 eğitim öğretim yılı başvuruları için geri sayım başladı.

YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI

YKS ilk tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından yüz binlerce öğrenci , bir üniversiteye yerleşti. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler, bursları araştırmaya başladı.

Araştırılan burslar arasında Toplum Gönüllüleri Vakfı Bursu da bulunuyor. 

Başvuru şartları hakkında şu ifadelere yer verildi:

Eğitim hayatında başarılı, sosyal yönü kuvvetli ve gönüllülük potansiyeli olan üniversiteli gençlerimizin, maddi sıkıntı yaşamadan eğitimine devam etmesine aracı olduk. Bursiyerlerimizi, burs aldıkları süre boyunca TOG bünyesindeki faaliyetlere katılmaları ve gönüllülük temelinde sosyal sorumluluk projelerinde yer almaları için teşvik ediyoruz. TOG’dan burs alan öğrenciler haftada en az 4 saat ya da ayda en az 16 saat Toplum Gönüllüleri Vakfı bünyesindeki projelerde ve etkinliklerde gönüllü çalışmalarda bulunuyor. Gençlerin bir yandan yaşadıkları topluma yarar sağlayacak sosyal sorumluluk projelerinde yer almasını, bir yandan da bilgiye, teknolojiye ve yeniliklere ulaşmalarını hedefliyoruz.

  • Eğitim hayatında başarılı Toplum Gönüllüsü gençlere yönelik Gençlik Bursları,
  • Sayısal bölümlerde okuyan, zor şartlar altında eğitimine devam etmeye çalışan kadın öğrencilere yönelik Kardelenler Bursu,
  • Soma faciasında yaralı ya da sağ kurtulan madencilerimizin bir nebze de olsa acılarını hafifletmek için kurulan Soma Madenci Çocukları Bursu,
  • Öğretmenlerimizin üniversiteli çocuklarına destek olmayı amaçlayan Öğretmen Çocukları Bursu ile binlerce gencin hikâyesine ortak olarak, hayallerini gerçekleştirmeleri için maddi destekte bulunmaktadır.

BAŞVURU

TOG bursu başvurusunun Eylül ayında başlaması bekleniyor. TOG tarafından yapılan açıklamada, "Burslarla ilgili herhangi bir sorunuz olduğu takdirde [email protected] adresine ulaşabilirsiniz." denildi.