Son Dakika Haberi: 2021 YKS'de Değişiklik

2021 YKS öncesi dikkat çeken bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, bölüm sıralamalarında değişikliğin gündemde olduğuna yer verildi.

Son Dakika Haberi: 2021 YKS'de Değişiklik

2021 YKS 'ye hazırlananlar : İlk değişiklik açıklaması geldi.

Adalet Bakanlığı 'ndan bir son dakika açıklaması geldi. Adalet Bakanlığı Sözcüsü Ertuğrul Çekin, düzenlediği haftalık basın toplantısında, gündeme dair önemli bilgiler verdi ve merak edilen soruları yanıtladı. 

MAHKUMLAR VE YAKINLARI GÖRÜNTÜLÜ KONUŞABİLECEK

Çekin yaptığı açıklamada, bir ilde başlanacak görüntülü görüşme uygulamasına ilişkin, "Ceza infaz kurumlarında bulunanların yakınları ile görüntülü görüşebilmesini sağlayan teknolojik yenilik de çalışılan konulardan biridir. Pilot uygulama, 1 Ekim 2020'de Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda başlatılacaktır."  ifadelerini kullandı. 

ADALET BAKANLIĞI'NINJ YETKİSİ YOK

Görülen davalarda Adalet Bakanlığı'nın bir yetkisi olmadığını, konunun mahkemelerde görüldüğünü ifade eden Çekin, "Adalet Bakanlığı özetle, adalet politikalarını belirlemekle ve bu konuya ilişkin çalışmaları yürütmekle görevlidir. Bildiğiniz üzere yargı yetkisi, Türk milleti adına bağımsız ve tarafsız mahkemelerce kullanılmaktadır. Görülmekte olan davalara ilişkin bakanlığımızın bir yetkisi bulunmamaktadır. Yargı mercilerinin soruşturma ve davaları hukuk çerçevesinde sürdürdüğünden ve somut olayların gereğinin yine hukuk çerçevesinde yapıldığından kimsenin kuşkusu olmamalıdır." ifadelerini kullandı.

HUKUK FAKÜLTELERİNDE SIRALAMA DEĞİŞİYOR

Çekin açıklamasının devamında ise hukuk fakültelerinde sıralamanın yeniden düşeceğini söyledi. Daha önce 190 bin sıralama ile  öğrenci alan hukuk fakülteleri, bu sene 125 bin sıralamaya kadar öğrenci aldı. Çekin yaptığı açıklamada YÖK ile görüşmeler yapıldığı ve 125 bin sıralamanın da yeterli olmadığını, bunun 100 bine düşürülmesinin planlandığını söyledi. 

Çekin açıklamasında, Yargı Reformu Strateji kapsamında düzenlemenin devam ettiğini söyleyerek  "Geçtiğimiz günlerde Sayın Bakanımızın imzasıyla başarı sıralamasının 100 bin olarak güncellenmesi konusunda YÖK'e yeni bir yazı yazmış bulunmaktayız. İlerleyen dönemde başarı sıralamasının daha da yükseltilmesine ilişkin çalışmalarımız YÖK'le iş birliği halinde devam edecektir." ifadelerini kullandı.

2021 YKS NE ZAMAN?

2021 YKS 'nin Haziran ayında yapılması bekleniyor. YKS hazırlık uygulamasını aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN