ÖSYM Açıkladı: İşte YKS'ye Girerken Yanınızda Olması Gerekenler

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'den 2020 YKS hakkında son dakika açıklaması geldi. Aygün yaptığı açıklamada öğrencilerin sınava gelirken yanlarında bulundurması gerekenleri anlatırken , sınav salonlarına saat kaçtan sonra öğrencilerin alınmayacağını da duyurdu.

ÖSYM Açıkladı: İşte YKS'ye Girerken Yanınızda Olması Gerekenler

ÖSYM yayımladı. İşte YKS 'de maske ve diğer detaylar.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün bir açıklama yaptı ve 2020 YKS 'de öğrencilerin yanında getireceği malzemeler, evraklar ile sınav binalarında alınan corona önlemlerinin detaylarına yer verdi. 

İşte YKS 'de maske, dezenfektan bilgileri vesınava gelirken adayların yanında bulundurması gereken evraklar.

"2,5 milyon adayın gireceği YKS 'nin sağlıklı bir şekilde uygulanması için Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı önerileri doğrultusunda tüm önlemleri alıyoruz.

Sınav öncesi tüm sınavm erkezleri dezenfekte edilecek.

Sosyal mesafe için adaylar ve görevliler dışında kimse okul bahçesine alınmayacak.  Yalnızca 1 yakınınızla gelmelisiniz.

Okul bahçeleri girişinde ve önünde kümelenmenin önlenmesi için ailenin adayları bıraktıktan sonra bu alanlardan ayrılmaları gerekir.

Sınav öncesi maske ve dezekfektan dağıtılacak. İsterseniz kendi maske ve dezenfektanınızla da sınava girebilirsiniz. 

Sınav başlangıç saatinden 1 saat 15 dakika önce sınav binasında olmalısınız. Adaylar sabah oturumlarında 10.00'dan sonra, öğlen oturumlarında ise saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgeis olmadan sınava girilmeyecek.

Corona teşhisi konulan ya da belirti gösterenler ÖSYM'ye iletmelidir. Bu adaylar yedek sınav binalarında sınava alınacaktır."

YKS SONRASI ADAYLAR KAMUBULTENİ.COM'DA

TYT-AYT-YDT sonrası sorular ve cevapları tartışmak için adaylar Kamubulteni.com 'da olacak. Bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN