Corona Virüs Nedeniyle YKS İptal mi Edilecek? Ertelenecek mi? TYT-AYT-YDT

2020 YKS 'ye girecek adayları tedirgin eden iddialar sosyal medya üzerinde dolaşmaya başladı. YKS 'nin erteleneceği ya da iptal edileceği iddiaları sıklıkla dolaşırken adaylar, konunun aslını astarını araştırıyor. Peki YKS ertelenecek mi? YKS iptal mi edilecek? İşte detaylar.

Corona Virüs Nedeniyle YKS İptal mi Edilecek? Ertelenecek mi? TYT-AYT-YDT

YKS ertelenecek mi?

Sosyal medya üzerinde YKS 'nin ertelenebileceği iddiaları dolaşmaya başladı.  Peki bu iddialar doğru mu ? 020 yılı YKS oturumları ertelencek mi?

TÜRKİYE 'DE İLK KORONA VİRÜS VAKASI GÖRÜLDÜ

Geçtiğimiz gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklama yaptı ve korona virüs vakasının Türkiye 'de görüldüğünü söyledi. Bu açıklama sonrası tüm kurumlar teyakkuza geçti ve geniş güvenlik önlemleri alındı.

OKULLAR ERKEN TATİL EDİLDİ

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ilköğretim, ortaokul ve liselerin 1 hafta tatil edildiğini , tarilin 16 Mart günü başlayacağını söyledi. İlkokul,  ortaokul ve liselerde 1 hafta eğitimler uzaktan yapılacak. 

YKS ERTELENECEK/İPTAL EDİLECEK SÖYLENTİLERİ

Bu açıklama sonrası sosyal medya üzerinde, Haziran ayında yapılması planlanan YKS 'nin ertelenebileceği iddiaları dolaşmaya başladı. Bu iddiaları araştıran gençler için bu haberimizi kaleme aldık. 

Bu kounda ÖSYM 'nin resmi bir açıklaması yok. Sınavın iptal edilmesi ya da ertelenmesi için henüz bir karar yapılmadı bir açıklama olmadı. Açıklama alınmaması karar bildirilmemesi , sınavn normal zamanında yapılacağını gösteriyor. 

Diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

2020 YKS TARİHLERİ

2020 yılında TYT 20 Haziran 2020 'de yapılacak.

AYT ile YDT 21 Haziran 2020 'de yapılacak.

Peki sizce YKS ertelenmeli mi? İptal edilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

Sınav tarihleri hakkında bir değişiklik ya da iptal açıklaması geldiği anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN