2020 YKS'ye Girecekler İçin Açıklama Geldi: Bu 3 Bölümü Seçeceklere 2334 TL Burs ve İş

2020 YKS 'ye girecekleri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. YÖK'ten yapılan açıklamada İstanbul Maden İhracatçıları Birliği ile bir protokol imzalandığı ve imzalanan protokol ile 3 bölümü okuyacak öğrencilere müjde verildiği bildirildi. YÖK 'ten bir son dakika açıklaması yapıldı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından yapılan açıklamada , 2020-20201 döneminden sonra üniversite sınavlarında ilk 50 bine giren öğrencilerden maden , jeoloji ve cevher hazırlama mühendisliği bölümlerin

2020 YKS'ye Girecekler İçin Açıklama Geldi: Bu 3 Bölümü Seçeceklere 2334 TL Burs ve İş

Son dakika: Bu 3 bölümü seçeceklere 2334 TL burs verilecek.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında bir protokol imzalandı. İmzalanan protokolde 2020 YKS 'ye girecek öğrencileri ilgilendiren önemli maddelere yer verildi. 

KİMLER KATILDI

Düzenlenen protokol törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Yürütme Kurulu üyeleri, TİM Başkanı İsmail Gülle, İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, üniversitelerin maden, jeoloji ve cevher hazırlama mühendisliği bölüm başkanları ile İMMİB ve YÖK başkanları katıldı. 

KARŞILIKSIZ BURS

Protokolde konuşan Saraç, "İş birliğimiz neticesinde, üniversite sınavında ilk 50 bine giren ve ilk 5 tercihinde bu bölümlerden en az birini tercih eden ve yerleşen öğrencilere, aylık net asgari ücret tutarı kadar, 50 bin ile 65 bin arasında olanlara net asgari ücret tutarının yarısı kadar, 65 bin ile 80 bin arasında olanlara ise net asgari ücret tutarının üçte biri kadar İMİB tarafından karşılıksız burs verilecek. 2020-2021 eğitim öğretim döneminden itibaren verilmeye başlanacak burs miktarı, Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu'nun kararları doğrultusunda her yılın başında güncellenecek. Diğer kurum ve kuruluşlardan da burs alınması bu eğitim bursunun alınmasına engel teşkil etmeyecek." dedi. 

MEZUNİYET SONRASI İŞ

İmzalanan protokolde , başarı ile mezun olacaklara iş verilmesi için maddeye de yer verildi. Saraç, "İMİB tarafından maden, jeoloji veya cevher hazırlama mühendisliği programlarını başarıyla tamamlayan ve eğitim bursu alan öğrencilere madencilik sektöründe faaliyet gösteren firmalarda iş verilmesine yardımcı olunacak." ifadelerini kullandı.

2020 YKS NE ZAMAN?

2020 yılı YKS  27-28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacak.

YKS DUYURULARI İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN