2020 YKS Sona Erdi! AYT, YDT Yorumları ve Sınav Sonuç Tarihi Bu Haberimizde

ÖSYM tarafından 3 oturumda gerçekleştirilen YKS maratonunda sona gelindi. YKS TYT, YKS AYT, YKS YDT oturumlarının tamamı sona erdi. YKS sınav sonuçları için tarih, sınav yorumları, sınav soruları ve cevapları ile YKS ile ilgili tüm gelişmeler kamu bülteni haber sitesinde.

2020 YKS Sona Erdi! AYT, YDT Yorumları ve Sınav Sonuç Tarihi Bu Haberimizde

2 gün süren 3 oturumda gerçekleşen YKS maratonunda YDT'nin de gerçekleşmesinin ardından sona gelindi. Milyonlarca öğrenci ve velisinin heyecanla beklediği YKS'nda tüm oturumlar tamamlandı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın 2. oturumu olan AYT ve 3. oturumu Yabancı Dil Testi'nin de tamamlanmasının ardından toplam 3 oturumda gerçekleşen YKS maratonu da sona ermiş oldu. ÖSYM'nin resmi sayfasından açıklanan sınav takvimine göre ilgili sınava ait sonuçlar , sonuc.osym.gov.tr adresinden 28 Temmuz'da açıklanacak.

SINAV SİZCE NASILDI?

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2. Oturumu AYT'ye giren öğrenciler, dün gerçekleştirilen YKS TYT'ye göre daha kolay bir oturuma katıldıklarını söyledi.

2020 YKS AYT oturumu yaşayan öğrenciler sınav heyecanlarını kamu bülteni'nin sosyal medya hesabından diğer adaylarla paylaştı. Dün gerçekleştirilen Temel Yeterlilik Testi oturumuna nazaran daha kolay bir sınavla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen gençler, sınavda Matematik soruları hariç diğer soruların düne nazaran daha kolay olduğunu belirtti. 10.15'te başlayan ve 180 dakika geçen sınavın ardından YKS oturumlarının sona ermesi için tek bir oturum kaldı. 2020 YKS YDT oturumu bugün gerçekleştirildi ve YKS heyecanı sona erdi. YKS'nin ardından sınav sonuçları ve tercih heyecanı yaşayacak tüm adaylara eğitim hayatlarında başarılar dileriz.  YKS AYT ile ilgili yorumlarınızı bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşmak için TIKLAYIN.

2020 YKS'de Hangi Testler Vardı? 

2020 TYT'ye giren adaylar Türkçe testi, Sosyal bilimler testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri testlerindeki sorulara yanıt verirken, bugün gerçekleştirilen AYT oturumunda Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi, Sosyal Bilimler-2 Testi, Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer aldı. 

YDT YORUMLARINI SAYFANIN ALTINDAKİ YLORUM KISMI VASITASIYLA BİZLERLE PAYLAŞABİLRSİNİZ.