2019 YKS Sınav Duası (TYT-AYT Öncesi ve Sınavda Okunacak Dualar) Nihat Hatipoğlu Sınav Duası

2019 yılı Yükseköğretim Kurumları sınavı 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde yapılacak. Sınav için geri sayım devam ederken en çok merak edilen konu sınav duası oldu. İşte YKS (TYT-AYT-YDT) öncesi, sınav esnasında okunması makbul dualar.

2019 YKS Sınav Duası (TYT-AYT Öncesi ve Sınavda Okunacak Dualar) Nihat Hatipoğlu Sınav Duası

YKS duası.

Milyonlarca öğrenci ,  15 Haziran 2019 günü üniversitelere giriş sınavının ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girecek. 2 milyondan fazla öğrencinin katılımı ile Türkiye genelinde düzenlenecek TYT öncesi adaylar , çalışmalarını sonlandırdı ve sınav saatini büyük bir heyecanla beklemeye başladı.

Ders çalışma yönünden hazırlıklarını tamamlayan öğrenciler , sınav öncesi ve sınav esnasında okunması makbul duaları araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak sınav dualasını araştıran adaylar için bu haberimizi yazdık. İşte sınav öncesi ve sınav esnasında okunması makbul dualar.

UNUTKANLIK YAŞAMAMAK İÇİN OKUNACAK DUA

Sınavda unutkanlık yaşamamak için aşağıdaki duayı okuyabilirsiniz.

Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün. İyyâke na'büdü ve iyyâkenesta'în. İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ.” On dokuz defa okunacak.

SINAVA GİDERKEN OKUNMASI MAKBUL DUA

“Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’c’al li min ledünke sultânen nasîrâ.” (10 Kere) (İsra suresi 80. ayet)

Türkçesi: “Ya Rabbi! Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar.Katından bana yardım edici bir kuvvet ihsan eyle.”

SINAVDAN ÖNCE SINAV SIRASINDA OKUNMASI MAKBUL DUA

“Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi’l-hayr”

Türkçe Manası::“Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır”

SIRAYA OTURDUĞUNUZDA OKUNMASI MAKBUL DUA

Şu duayı 10 kere okuyun:

“Rabbişrah li sadri. Ve yessir li emri. Vahlul ukdeten min lisani. Yefgahü kavli ”

Türkçesi: “Ya Rabbi! Göğsümü ve gönlümü genişlet, işimi kolaylaştır. Dilimin bağını çöz, sözümü anlaşılır eyle.”

SINAV BAŞLAYINCA OKUNMASI MAKBUL DUA

Şu duayı 10 defa okuyun.

“Ya Hayyu Yâ Kayyûm, Birahmetike esteğisû.”

Türkçesi:”Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, Senin Rahmetine Sığınıyorum.”

SINAV ÖNCESİ VE SINAV ESNASINDA OKUMASI HAYIRLI VE FAYDALI DUALAR

 “Allahümme hır li vehter li.Vela teklini ala ihtiyari.”

Türkçesi: Allah’ım! Bu işi bana hayırlı kıl ve bu işi bana nasip eyle! Allah’ım beni kendi başıma bırakma.(Tirmizi,De’avat,90)

Rabbi zidni ilmen ve fehmen ve el-hıkni bi’s salihin.Rabbişrahli sadri ve yessir li emri vahlü’l-ukdeten min lisani yefkahu kavli. Ya Hafız, Ya Rakib, Ya Nasır, Ya Allah. Rabbi yessir ve la tüassir, Rabbi temmim bi’l hayr. (Sınava girmeden önce 3,5,7 defa okunur)

Rabbim! İlmimi ve anlayışımı arttır ve beni salih kullara dahil eyle. Rabbim! Göğsümü aç, işimi kolaylaştır ve dilimdeki bağı çöz ki sözümü anlasınlar. Ya Hafız Ya Rakib Ya Nasır Ya Allah. Rabbim kolaylaştır, zorlaştırma; Rabbim! İşimi hayırla tamama erdir.

TYT-AYT SONRASI SORU VE CEVAPLARDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN