İstanbulluların Asgari Ücret Sevincini Kursağında Bırakacak Ulaşım Zammı İçin Kollar Sıvandı

İstanbul'da toplu ulaşıma zam geliyor. Asgari ücretin açıklanmasını bekleyen UKOME, aralık ayı bitmeden yapılacak zam oranını belirlemek amacıyla olağanüstü toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bugün asgari ücretin Yarın açıklanacağını duyurmuştu. Bu haber makalesinin kaleme alındığı dakikalar içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i kabul etti

İstanbulluların Asgari Ücret Sevincini Kursağında Bırakacak Ulaşım Zammı İçin Kollar Sıvandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısının aralık ayı oturumunda yeni yılın zamlı toplu ulaşım ücret tarifesi açısından hazırlanan teklif gündeme geldi.


Aralık Bitmeden Ulaşım Zammı Görüşülecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcısı Buğra Gökçe yapmış olduğu açıklamada;

“Ücret düzenlemelerimiz 3 kat sayılı tablo ile belirleniyor. Enflasyon, asgari ücret ve akaryakıt asgari ücret henüz sonuç vermedi. Dün sonuçlanması bekleniyordu fakat Asgari ücretin belirlenmesinin sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısının olağanüstü bir şekilde yapılması talep ediliyor. Teklif oy birliği ile kabul edilirken UKOME, asgari ücretin açıklanmasının sonrasında aralık ayı bitmeden bir kez daha zam oranını belirlemek amacıyla olağanüstü toplanacak.”

Dedi.


Erdoğan Bugün Bakan Bilgin’i Kabul Etti, Yarın Asgari Ücret Açıklanacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ulaşım zammı açısından yeni asgari ücret rakamının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasını bekliyor. Erdoğan yapmış olduğu açıklamada yarın asgari ücret rakamını kamuoyu ile paylaşacaklarını söylerken bu akşam Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya geldi.


Asgari ücret rakamının belirlenmesinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri olağanüstü bir şekilde toplanacak ve İstanbul'da ulaşım zammı için alınacak kararı açıklayacak.