Büyükşehir Belediye Başkanı Öğrenci Ulaşım İndirimini Veto Etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, büyükşehir belediyesinde meclis üyeleri tarafından kabul edilen öğrenci ulaşım indirim kararını veto etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Öğrenci Ulaşım İndirimini Veto Etti!

Geçtiğimiz aylarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi artan maliyetler sebebiyle İstanbul'da ulaşım ücretlerine zam yaptı. Bu kapsamda tam ve indirimli biletlerin yanında öğrenci abonman biletlerinede yaklaşık yüzde 40 oranında zam yapılmıştı. 

İmamoğlu Öğrenci Ulaşım İndirimini Veto Etti!

Ancak İBB'nin bu zam kararı sonrasında İBB meclisinde bulunan AK Parti ve MHP'li üyeler öğrenci abonman biletine yapılan yüzde 40'lık zam oranının geri alınması kararını meclisten geçirdi ve İBB başkanı Ekrem İmamoğlu'na onayı göndermişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu öğrenci abonman biletine yapılan yüzde 40 zammın geri alınmasına ilişkin kararı veto ederecek meclise yeniden görüşülmesi için gönderdi.Konuya ilişkin kararı İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu sosyal medya hesabından duyurdu.

Göksu paylaşımında, "Reklama 849 milyon lira ayıran İBB Başkanı, İstanbullu öğrencilerimiz için 463 milyon lira sübvanseyi çok görerek, meclisten geçirdiğimiz, 'Öğrenci abonmanlarına yapılan yüzde 40 zammın geri alınması ve İETT'nin sübvanse edilmesi' teklifimizi veto etti" ifadelerini kullandı. 

İSPARK ile ilgili olarak İBB tarafından alınan sermaye artışı kararı hakkında da paylaşım yapan Göksu,SPARK'ın sermaye artışı ve sübvanse kararını destekleyeceklerini duyurdu.