Zeydan Karalar Asgari Ücreti 3100 Lira Yaptı

Son dakika açıklaması: Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediye çalışanlarını en düşük maaşlarının 3100 liraya çıkarıldığını söyledi.

Zeydan Karalar Asgari Ücreti 3100 Lira Yaptı

Zeydan Karalar asgari ücreti 3100 lira yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 2021 yılı için asgari ücretin 3100 lira olmasını talep etmişti. CHP'nin bu teklifi belediyelerinde uygulanmaya devam ediyor. Şimdiye kadar açıklama yapan bazı belediyeler , belediye bünyesinde çalışan işçilerin en düşük maaşının 3100 liraya çıkarıldığını bildirdi. Son açıklama ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan geldi. Karalar sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı son dakika açıklamasında, belediye bünyesinde çalışan personellere verilecek en düşük ücretin 3100 liraya çıkarıldığını söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Açıklanacak asgari ücret ne olursa olsun, belediyemizde çalışan bir işçinin alacağı maaş 3100 TL' den az olmayacak. Emekçi kardeşlerimize şimdiden hayırlı olsun."

ASGARİ ÜCRET ZAMMININ TARİHİ AÇIKLANDI

Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada 28 Aralık 2020 günü asgari ücret tespit komisyonunun 4. toplantısını yapacağını ve zammın belirlenip toplantı sonrası açıklanacağını söyledi.