Van'da Kaçak İnci Kefali Avlayanlara Büyük Şok

Van'ın Erçiş ilçesinde kaçak avlanan 1 ton inci kefali ele geçirildi. 6 kişiye 13 bin 500 lira idari para ceza uygulandığı öğrenildi. Van'ın Erçiş ilçesinde avlanan bir ton inci kefali kolluk kuvvetlerince ele geçirildi.

Van'da Kaçak İnci Kefali Avlayanlara Büyük Şok

Van Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede; Erciş Merkez Jandarma ve erciş Bot Komutanlığı ile Timar Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde bir ton kaçak avlanmış inci kefalinin ele geçirildiği, yasağa rağmen kaçak avlanan 6 kişiye 13 bin 500 lira idari para cezası uygulandığı kaydedildi.

Konuya ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, üreme döneminde inci kefalinin korunmasının sağlanması amacıyla başlatılan çalışmaların sürdüğünü belirtirken, İnci Kefalinin Van Gölü havzasında 15 bin kişinin geçim kaynağı olduğunu hatırlattı. Görentaş, "İnci kefalinin başarılı bir üreme sezonu geçirebilmesi için önlemlerimizi aldık. Üreme sezonundaki av yasaklarına dikkat etmemiz gerekiyor. Yani 15 Nisan'dan 15 Temmuz'a kadar İnci kefali avlamamalıyız, almamalıyız, satmamalıyız ve av yasağı süresince yememeliyiz." diye konuştu.