Van'da Eğitim Öğretime 1 Gün Ara Verildi

Son Dakika... Geçtiğimiz gün 41 kişinin hayatını kaybettiği çığ felaketiyle gündeme gelen ve bugün de 13 göçmenin donarak hayatını kaybettiği Van'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime 1 gün ara verildiği açıklandı.

Van'da Eğitim Öğretime 1 Gün Ara Verildi

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, yoğun kar yağışı nedeniyle 10 Şubat 2020 tarihinde il genelinde eğitim öğretime ara verildiği, ayrıca kamuda görevli engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağını  açıkladı. Van Valisi, "Yoğun kar yağışı nedeniyle 10.02.2020 Pazartesi(yarın) günü ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli eğitim öğretim, Halk eğitim, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeline idari izin verilmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

Van'da bugün sabah saatlerinde 13 düzensiz göçmenin donarak hayatını kaybettiği de açıklanmıştı. Van Valiliği açıklamasında, "Akşam saatlerinde Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığımıza yurda yasa dışı yollardan giren 13 düzensiz göçmenin donarak yaşamını yitirdiği ihbarı yapılmıştır. İhbar üzerine adli, askeri makamlar ve AFAD'a konu ile ilgili olarak bilgi verilmiştir. Bölgede yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı ulaşım sağlanamamaktadır. Hava şartlarının normale dönmesi ile birlikte konu araştırılacaktır. Ayrıca İranlı yetkililere konu iletilip bilgi almaya çalışılmaktadır" ifadeleri yer almıştı.