Valilik Açıkladı, "5 Mayıs'tan İtibaren daha Yoğun Devam Edecek"

Samsun Valiliği, koronavirüsle mücadelede bir dönem en fazla vaka görülen şehirlerden olan Samsun'da vaka düşüşünün sürdüğünü fakat denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini vurgularken, bu süreçte vatandaşların tedbir ve kurallara uyumunun büyük öneme sahip olduğu vurgulandı.

Valilik Açıkladı, "5 Mayıs'tan İtibaren daha Yoğun Devam Edecek"

Valilik açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan ve vaka sayılarında ciddi bir düşüşü beraberinde getiren tam kapanma tedbirlerinin sonuçlarının kalıcı hale gelmesi ve salgının hayatımız üzerindeki etkisinin en aza indirilmesi amacıyla sürdürülen denetimlerimiz,5 Mayıs 2021 Çarşamba gününden itibaren çok daha yoğun bir şekilde devam edecektir. 

Şehirlerarası yollardaki seyahat izin belgesi kontrolü ile sokağa çıkma kısıtlaması bulunmayan kişi ve işyerlerine yönelik denetimler, personel sayıları da artırılmak suretiyle 7/24 esasına göre tavizsiz bir şekilde sürdürülecektir. 

Unutulmamalıdır ki; denetimlerin amacı vatandaşlarımıza idari yaptırım uygulamak değil, salgının bir an önce sona ermesi ve toplum sağlığını korumak için tedbir ve kuralların uygulanmasını tesis etmektir. Lütfen, herhangi bir cezai yaptırımla karşılaşmamak adına tedbir ve kurallara titizlikle riayet edelim, muafiyetlerin suistimali olarak değerlendirilebilecek davranışlardan uzak duralım.