Taziye Yasağına Uymayanları Polise Bildiren Sağlık Personellerine Saldırdılar

Diyarbakır'da meydana gelen olayda , yasaklanmasına rağmen taziye düzenleyen evi polise bildiren sağlık personellerine saldırı oldu.

Taziye Yasağına Uymayanları Polise Bildiren Sağlık Personellerine Saldırdılar

Taziye yasağına uymayanları ihbar edenleri dövdüler.

Diyarbakır Çüngüş'te feci bir olay meydana geldi. Gelen son dakika bilgilerine göre filyasyon ekipleri, bir eve kontrol için gittiklerinde aynı sokakta bulunan bir evde taziye yapıldığını fark etti. Filyasyon ekipleri , o görüntüleri çekti ve  kolluk ekiplerine durum bildirildi. 

ARACIN ÖNÜNÜ KESİP SALDIRDILAR

Çüngüş Kaymakamı Tuncay Kaldırım tarafındna verilen talimat sonrası bölgeye güvenlik ekipleri geldi ve taziyenin yasak olduğu, taziyenin sonlandırılması gerektiğine yer verildi. İhtar sonrası bölgede taziye sonlandırıldı.  Taziye sahipleri ise bu duruma sinirlendi ve akşam saatlerinde filyasyon ekiplerinin kullandığı aracın önünü kestiler. 

Sinirlenen grup , taziye yerinin fotoğrafını çekip ihbar eden biri  Çüngüş Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Volkan Bahadır ile bir doktor ve sağlık memuruna saldırdı ve onları darp etti. Sağlık personellerini sokak ortasında döven grup daha sonra oradan kaçarak uzaklaştı. Hemen bölgeye sağlık ekipleri çağrıldı ve bölgeye gelen ekipler, meslektaşlarına ilk müdahaleyi bölgede yaptı.

İhbar üzerine polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA