Sözde Tarikat Lideri Mahkemede İfade Değiştirdi: 12 Yaşındaki Kızın Ailesini Suçladı

İstismarcı tarikat lideri hakkında hazırlanan iddianamenin detayları bugün ortaya çıktı. Sözde tarikat liderinin mesajları önce kabul ettiği, ancak mahkemede aileyi suçladığı ortaya çıktı.

Sözde Tarikat Lideri Mahkemede İfade Değiştirdi: 12 Yaşındaki Kızın Ailesini Suçladı

İstismarcı sözde tarikat liderinden skandal ifade: Aileyi suçladı.

Hürriyet gazetesinden Musa Kesler, bugün kaleme aldığı yazısında, geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve infial uyandıran taciz olayında son gelişmeleri aktardı. 12 yaşındaki çocuğa istismarda bulunan Eyüp Fatih Şağban hakkında hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı. İddianamede Şağban 'ın aileyi suçladığı görüldü. 

28 AĞUSTOS 'TA ŞİKAYET

İddianamede , anne E.A. 'nın 28 Ağustos 'ta jandarmaya giderek şikayette bulunduğu ve E.A. 'nın "Eyüp Fatih Şağban'ı 'Uşşaki Dergahı' adlı yerin lideri olarak tanırım. Bu şahsın sohbetlerine katıldım. Ailemle birlikte Akyazı'daki evlerinde 5 ay kadar misafir kaldık. Eşim bu binada tadilat işi yapmıştı. İstanbul'a döndükten bir ay kadar sonra kızım, şüpheli ile arasında geçen olayları anlattı. 27 Ağustos'ta Şağban'ı telefonla aradım. Kızımın anlattıklarının doğru olup olmadığını sordum. Bunun üzerine benden bunları kimseye anlatmamamı istedi. Kızımdan ve benden gerekirse özür dileyebileceğini, cezası neyse ödemeye razı olduğunu söyledi. Ben de şikayetçi oldum" dediği aktarıldı. 

70 BİŞN TL VEREYİM KAPANSIN

Olayla ilgili kızın babasının da ifadesine yer verildi. Jandarma 'ya ifade veren F.A. , "27 Ağustos'ta Şağban beni aradı. 'Küçük çocuğun ile küçük bir hata işledik' dedi. Ben de 'Nasıl bir hata' diye sordum. O da 'Telafisi var elbette' dedi. Eve giderek eşim ile görüştüm. Konunun detaylarını öğrendim. Tekrar aradım. Olayın büyütülmemesini isteyerek, 70 bin lira vermeyi teklif etti ve konunun kapatılmasını istedi."dedi.

"10 BİN İSTEDİ"

Ailenin şikayeti sonrası sözde tarikat lideri Eyüp Fatih Şağban gözaltına alındı ve jandarmada verdiği ilk ifadesinde, "Akyazı Kuzuluk'ta ve İstanbul'da iki dergahım var. Ben Kuzuluk'ta kalırım. Üç katlı evimin üst katında ben, orta katında misafirler kalır. En alt kat sohbet amaçlı kullanılır. Bu evi 'Halvet-i Uşaki' tarikatı olarak adlandırırız. Bana 'Şeyh Fatih Efendi' diye hitap edilir. Müşteki F.A. ve eşini 15 yıldır tanırım. Bir tesisat işi için eşi ve çocuklarıyla gelmişlerdi. Pandemi sürecindeki ulaşım kısıtlamasından dolayı 5 ay kadar kaldılar. Y. (mağdur çocuk) nadiren de olsa yanıma tek başına gelirdi. Y. ve kardeşleri beni gördüklerinde elimi öperlerdi. 27 Ağustos'ta annesi beni aradı. Y.'nin durumunun kötü olduğunu, pedagoga götüreceğini söyledi. Kısa süre sonra çocuğun halası beni aradı. Çocuğu özel hastanelerde pedagoga tedavi ettireceğini söyledi ve masrafları için 10 bin lira istedi" dedi. 

MAHKEMEDE İNKAR ETTİ 

Jandarmada ve savcılıkta istismarcıya, çocuğun babası ile yaptığı, sosyal medyaya yansıyan telefon görüşmesi soruldı. Bu kişi, o konuşmaları önce kabul etti. Daha sonra mahkemeye sevk edilen Şağban, bu konuşmaları reddetti ve taciz iddialarını da kabul etmedi.  Mahkemede,  "Aile benden para sızdırmaya çalışıyor, bana nikahlamamı teklif ettiler. Ben de 'Bu kız daha ufak, 18'ine gelsin düşünürüz' dedim. Ama bu cümleyi neden kullandım bilmiyorum" diyen Eyüp Fatih Şağban, telefon konuşmalarını da reddetti.

İddianamede mağdur çocuğun halası A.C.'nin de ifadesi yer aldı. A.C. yaşananları, "Olayı 26 Ağustos'ta çocuğun annesi beni arayınca öğrendim. Şağban'ı aradım. Önce inkar etti. Sonra 'Masum bir hata işlemiş olabiliriz' dedi. Savcılığa gideceğim dedim. Bunun üzerine 'Yapma etme, ocağınıza düştüm, başka bir yolu da vardır' diyerek 10 bin lira teklif etti" diye anlattı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA