Sokakta Sigara İçenlere 900 TL Ceza Kesilecek

İçişleri Bakanlığı'nın dün 81 İl Valiliğine gönderdiği genelgenin ardından bir çok İlde kalabalık cadde ve sokaklarda sigara içilmesi yasaklarnırken, koronavirüs önlemleri kapsamında hayata geçirilen uygulamayı ihlal edenlere 900 TL ceza kesileceği bildirildi.

Sokakta Sigara İçenlere 900 TL Ceza Kesilecek

Yasağın uygulanmaya başlandığı megakent İstanbul'da İstanbul Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde polis aracı ve drone ile denetimlerde bulunurken, uyarılara rağmen maske takmayan ve sigara içenlere Umumi Hıfzıssıhha Kanununa Muhalefet suçunu işledikleri gerekçesiyle 900 lira ceza uygulanıyor.

Valilikler tarafından yayımlanan genelgelerde ilçelere ilgili yetkinin verileceği, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurul kararlarının ardından da kalabalık cadde, sokak, toplu taşıma bekleme alanlarının belirlenerek bu bölgelerde koronavirüsün yayılımının azaltılması amacıyla sigara yasağı uygulanacağı kaydediliyor. Vatandaşlar yaşadıkları il ve ilçenin valilik, kaymakamlık resmi sayfalarından yeni kararları takip edebilecekler.