Siyam İkizleri YKS Tercihi Yapamayacak

2019 YKS tercihleri için sona gelinirken , Kahramanmaraş 'ta yaşayan siyam ikizlerinin hangi okullara tercih vereceği merak ediliyordu. İkizler tercih yapamayacak.

Siyam İkizleri YKS Tercihi Yapamayacak

Siyam ikizleri YKS tercihi yapamayacak.

2019 YKS tercihleri için süreçte sona gelindi. YKS tercihleri bugün (29 Temmuz 2019) sona eriyor. Sınav aşamasında gündem olan siyam ikizlerinin nasıl tercih yapacakları, farklı bölümleri yazdıkları durumunda ne olacağı merak edilirken konu ile ilgili bilgi geldi. 

Türkiye 'de şimdiye kadar sınava giren tek siyam ikizleri olmaları nedeniyle, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından ilgi odağı olan ikizler tercih veremeyecek.

ALDIKLARI PUANLAR

YKS tercihleri için sona gelinirken , edinilen bilgilere göre siyam ikizleri Ayşe 141, Sema ise 140 puan alabildi. YKS 'de tercih yapabilmek için gerekli 150 puan barajını aşamayan siyam ikizleri tercih yapamayacak. Edinilen bilgilere göre siyam ikizlerinin çok üzgün oldukları öğrenildi. 

HEDEFLERİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ

Kahramanmaraş 'a bağlı Türkoğlu ilçesinde bulunan Kırmakaya mahaleesinde ikamet etmekte olan Hatice ve Yunus Tanrıkulu çiftinin siyam ikizi olan 18 yaşındaki Ayşe ve Sema Tanrıkulu kardeşler, Onikişubat ilçesindeki Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesinde üniversite sınavına girmiş, hedeflerinin ilahiyat fakültesini kazanmak olduğunu açıklamışlardı. 

Ancak ikizlerin hayali önümüzdeki yıla kaldı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA