Sınava Giren Torununa Tekel Bayiden Su Aldı: Büyük Şok Yaşadı

Torununa sınav öncesi Tekel Bayiden su alan dede büyük şok yaşadı. Çocuk sudan ilk yudumu alır almaz çocuk neye uğradığını şaşırdı.

Sınava Giren Torununa Tekel Bayiden Su Aldı: Büyük Şok Yaşadı

BİLSEM sınavına giderken çocuğuna aldığı suyun içindne içki çıktı.

Üstün zekalı öğrencileri belirlemek için düzenlenen BİLSEM sınavına torununu götüren kişi, ona bir su aldı. Dedesi  tekel bayiden su aldı ve çocuğa verdi.

Hayrettin Avcı, yaptığı açıklamada, “Giderken çarşıdan bir bayiden ünlü bir marka su aldım. Sınava girerken suyu torunuma verdim. Torunum içeri girdiğinde bir yudum su almak için öğretmeninin yanında açmış. Öğretmeni de şahit, kapalı bir su. Çocuk 2 dakika sonra dışarı çıktı. Ben kapının önündeydim. Öğretmeni ‘Dedesi bu çocuğa ne verdin’ dedi. Hocam ‘su, bayinden aldım’ dedim. ‘Bir koklar mısın’ dedi. Suyu kokladığımda rakı kokuyordu, anason. Tabi çıldırdım. Kaymakamlığa gittim. Oradaki yazı işleri müdiresi konuyla bizzat ilgileneceğini söyledi. İlçe Tarım Müdürlüğü’ne telefon açtı. Emniyet Müdürlüğünü arayarak o bayiye yönlendirmiş. Arkasından benim öğrendiğim kadarıyla birkaç tane daha rakılı su çıkmış” dedi.

NUMUNEYİ YETKİLİLERE VERDİ

Skandal sonrası bütün yasal yollara başvuracağını ve sürecin takipçisi olacağını söyleyen Avcı, “Şişedeki numuneyi ve fişi İlçe Tarım Müdürlüğü’ne polis nezaretinde teslim ederek ifade verdim. Firma ve bayisinden şikayetçiyim. Maddi ve manevi tazminat da açacağım. Çünkü başka çocuklar bu hale gelmesin. Benim 40 günlük torunum var. Ben tesadüfen çarşı içerisinde çocuğumla gitmiş olsaydım ve mama yapmak için suya ihtiyacım olsaydı, 40 günlük bebek nasıl anlatacaktı bunu? Hadi 8 yaşındaki tükürdü, çıktı, ‘Dede çok acı’ dedi. Ama psikolojisi bozuldu. 40 günlük çocuk ne anlatacaktı bana? Ben bayiden de firmadan da şikayetçiyim. Firmayı birkaç sefer aradım. Telefonuma çıkmadılar. İlk aradığımda çıktılar. Konuyu izah ettim. ‘Gelin ilgilenin’ dedim. Sonrasında telefon açıyorum ama cevap vermiyorlar” dedi.

KONSANTRE OLAMADI

Feci olay sonrası konsantre olamayan ve  psikolojisi bozulan torununu tatile gönderdiğini söyleyen Avcı, “Dün tatile gönderdim. Psikolojisi çok bozuk. Hatta ikinci sınava girerken de ‘Dede ben girmeyeyim’ diye çok ısrar etti. İkna ettim götürdüm. Girdi o sınava da. Ne kadar başarılı olur bilmiyorum. Olayın üstünden kaç gün geçmesine rağmen hala daha ‘Başım dönüyor’ diyor” dedi.

ALKOL SATIŞI 22.00 İLE 6.00 ARASI YASAK

Türkiye'de alkolün saat 22:00 ile 06:00 saatleri arasında perakende olarak satılması yasaklandı. Saat 22'den sonra alkol satışı yapan bayilere 37 bin TL para cezası kesiliyor.

Hem satış yapmak isteyen hem de ceza almak istemeyen bazı bayiler, su şişelerinin içine alkol koyarak satış gerçekleştiriyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA