Sahte İmamdan Pes Dedirten İfade: "Kadın Beni Taciz Etti"

İstanbul Esenyurt'ta meydana gelen olayda bir kişi , kendisini hoca olarak tanıttı ve kadınları, evliliklerini kurtarma vaadiyle dolandırdı. 48 yaşındaki Burhan Dalğali'nin mahkemede verdiği ifade pes dedirtti.

Sahte İmamdan Pes Dedirten İfade: "Kadın Beni Taciz Etti"

Cinci hocadan pes dedirten savunma.

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan ve büyük tepki çeken görüntüler sonrası sözde cinci hoca tutuklanmıştı. İstanbul'un merkez Esenler İlçesi'nde meydana gelen olayda, kendini hoca olarak tanıttığı kadınları evliliklerini kurtarma vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla hakkında "Dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık 48 yaşındaki Burhan Dalğali ilk kez hakim karşısına çıktı. 

Bakırköy 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına Dalğali'nin ifadesi damga vurdu. 

"ONLAR BENİ RACİZ ETTİ"

"Bana iftira atıyorlar. Hiçbir hoca nikah kıysa bile 3 bin 200 lira para almaz. Nikah kıyma ile kefaretin alakası yoktur. Bana iftira attıkları için müştekilerden şikayetçiyim. 5 çocuğum okula gidiyor. Ben ve ailem perişan olduk. Tahliyemi istiyorum. Bir nikahtan 3 bin 200 lira para almam zaten uydurma. Ebubekir bana para teklif etmedi. Almadım da. Uyuşturucu kullanıyor parası bitince insanlara bunu yapıyor. Yalan söylüyor"" diyerek mahkemede kendisini savunan bu kişi, şunları söyledi:

"Müştekiye 'Kadının ne hastalığı var' diye sordum. Ebubekir bana 'Kadın hasta değil, kocasından boşanmış benim evime geliyor sürekli bir şey yap' dedi. Bana çay içirdiler. Başım döndü. Beni kadınla bir odaya koydular. Beni kamera görüntüsüne aldılar. Görüntülerde benim kadını taciz etmediğim, onun beni taciz ettiği görülmektedir. O anda korktuğum ve beni öldüreceklerini düşündüğüm için bir şey yapamadım. Konuşmaların kendi lehine olan kısımlarını ses kaydına aldılar. Ertesi gün müşteki beni aradı. Kadının para istediğini, vermezsem şikayetçi olacağını ve görüntüleri sosyal medyada paylaşacağını söyledi. Para koparmak için yaptıklarını anladım. Daha sonra ismi Seymen olan birisi beni aradı. Bana 'Senin başına gelen olay benim de başıma geldi. 50 bin lira verdim. Sen de 50 bin lira ver kurtul' dedi. Vermeyeceğim dedim, aileme olayı anlattım. Ailem şikayetçi olmamı söyledi. Ben de kim olduklarını öğrendikten sonra bana kumpas kurulduğunu ispat ettikten sona şikayetçi olacaktım. Sonra kadın beni aradı. Beni kullandılar beni tehdit ediyorlar dedi. Müşteki uyuşturucu kullanıp arkadaşlarıyla kavga eden birisidir. Benden 5 bin lira istedi kabul etmedim. Müşteki başka insanları da gasp ederek iftira ediyormuş. İstedikleri parayı vermediğim için böyle şikayette bulundular. Suçsuzum beraatimi istiyorum."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA